Όταν ακούς έντεχνη ρούμπα, σε στίχους που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι, σε κάποιο νησί του Αιγαίου και που περνούν με τον εξίσου έντεχνο τρόπο το δικό τους μήνυμα, ε τότε θα πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με το συγκεκριμένο τραγούδι, να το ακούσεις με προσοχή και να του δώσεις τη δέουσα σημασία.

Αξίζει. Είναι κάτι ξεχωριστό. Ο πατρινός Λεωνίδας Βασιλακόπουλος είναι ένας performer, άλλωστε, που σε ότι κάνει αξίζει να τον προσέξεις, γιατί πέρα από το ταλέντο και τη φωνή που τον χαρακτηρίζει, πάνω από όλα αγαπάει το τραγούδι, έχει διάθεση, έχει μεράκι και πίστη στην πορεία που ακολουθεί.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις έκανε να μοιάζουν με βουνό η πανδημία. Αυτός είναι αποφασισμένος να ανέβει το βουνό και να φτάσει στην κορυφή, κάνοντας τη δική του προσπάθεια. Και ότι είναι να γίνει, ας γίνει.

Άλλωστε το ταξίδι μετράει πάνω από όλα. Οι στιγμές, οι ώρες σε αυτή την διαδρομή, σε αυτή την πορεία. Ώρες είπαμε; «Με τις ώρες» λοιπόν είναι το νέο τραγούδι του Λεωνίδα Βασιλακόπουλου που έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέραμε.


Ο πατρινός τραγουδιστής σαν άλλος θαλασσόλυκος γυρίζει τα λιμάνια, χωρίς να ρίχνει άγκυρα, με σκοπό να βρει ουρανό, ακούγοντας την καρδιά του, σε ένα τραγούδι που του έδωσε με όλη του την αγάπη ο καλός του φίλος, επίσης πατρινός τραγουδιστής και συνθέτης, Βασίλης Ράλλης.

«Το τραγούδι αυτό είχε γραφτεί πριν από την πανδημία. Ξέρετε ότι ο Βασίλης κινείται σε ένα άλλο ύφος πιο εναλλακτικό. Όταν λοιπόν με ρώτησε έχω αυτό το τραγούδι, το θες; Φέρτο του απάντησα γιατί πραγματικά μου άρεσε και το βρήκα ξεχωριστό» μας λέει.

«Πέρα από τον ρυθμό και τους στίχους, εκείνο που εντόπισα στα λόγια του τραγουδιού και που με έκανε να το δω με άλλο μάτι, ακόμα πιο θετικό, είναι ότι είδα σε αυτό ότι υπάρχουν έμμεσα μηνύματα για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και για το νόημα της αγάπης που δεν πρέπει να έχει ταμπού και στερεότυπα.

Αν οι εποχές ήταν κάπως διαφορετικές και δεν είχαμε αυτή την πανδημία που μας έχει αφήσει όλους μας πίσω, με ένα τέτοιο τρόπο θα το παρουσίαζα, τουλάχιστον εγώ».


Λεωνίδας Βασιλακόπουλος || Με τις ώρες

Το «Με τις ώρες» αφού περίμενε με τους μήνες στο συρτάρι λόγω της πανδημίας, κυκλοφόρησε έτσι στον διαδικτυακό αέρα και ήδη αρέσει αρκετά.

«Το τραγούδι αυτό δείχνει σε όσους με παρακολουθούν αυτά τα χρόνια ότι είμαι παρών στο χώρο και συνεχίζω. Από τον χειμώνα μάλιστα βρίσκομαι ήδη στο ψάξιμο και στις συζητήσεις και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα με δείτε σε κάποια μουσική σκηνή».

Όσο για το καλοκαίρι; Το καλοκαίρι παίρνει μέρος στα «προκαταρτικά» του «Voice», του γνωστού διαγωνιστικού talent show για το τραγούδι. Ήδη έχει περάσει τα πρώτα auditions και ετοιμάζεται για τα επόμενα.

Οπότε είναι αρκετά πιθανό να τον δούμε από τον Οκτώβρη και μετά, εκτός των μουσικών σκηνών και στην μικρή μας οθόνη. Το έχουμε πει άλλωστε. Το αγαπάει το τραγούδι ο Λεωνίδας Βασιλακόπουλος και πιστεύει αυτό που κάνει. Και εδώ που τα λέμε τον πιστεύουμε και εμείς…