Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε χθες με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη. Μετά τις πρώτες εξετάσεις αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περεταίρω ψυχιατρική εξέταση.

Σήμερα ο ιερέας θα βρισκόταν ενώπιον του εισαγγελέα, ωστόσο αυτή η εξέλιξη το καθιστά αδύνατο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα , ο μητροπολίτης Άρτης είχε περιγράψει στο iefimerida.gr τη στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης. «Νομίζαμε ότι ρίχνει αγιασμό, αλλά τα ράσα έγιναν κόκκινα», τόνισε μεταξύ άλλων στην περιγραφή του.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με το καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.