Την τελική του μορφή αποκτά ο περιβάλλον χώρος και η πρόσοψη του Θεάτρου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος,» ο οποίος θα αποτελέσει την «Κεντρική Σκηνή» των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και ανάπτυξης των κερκίδων από τους εργαζόμενους στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό,  - οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό - ολοκληρώνονται.

Η πρόσοψη του θεάτρου θα ντυθεί με «γιγαντοαφίσες» που  αφορούν στις εκδηλώσεις και έχουν για φόντο σπάνιο φωτογραφικό υλικό, από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και έχει αντληθεί από τα 1759 αρνητικά ,τα οποία τον Μάρτιο του 2014 η οικογένεια του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή, υλοποιώντας την εκπεφρασμένη γνώμη και επιθυμία του,  παραχώρησε. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη το ψηφιοποίησε και το τεκμηρίωσε.

Μέρος αυτού αποτέλεσε στη συνέχεια το υλικό για την έκδοση του λευκώματος «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με το φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή».

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό καθώς το σήμερα «ανταμώνει» το χθες.