Με «τα ΜΠΛΟΥΖ του Θάνου Μικρούτσικου» ξεκινά την Πέμπτη 1η Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο νέο πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, το τριήμερο της ενότητας «JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ».

Ο Θάνος Μικρούτσικος και οι πειραματισμοί σε νέες φόρμες

Οι αυτοσχεδιασμοί εμφανίστηκαν στο έργο και στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από νωρίς, από τα πρώτα χρόνια του '70. Τζαζ-ροκ αναφορές, υπάρχουν στο κομμάτι «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του '82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί».

Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια», όπως και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου είναι ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του. Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.
Ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική δένοντας τα τραγούδια του με μοναδικές δικές μας στιγμές αλλά και την ιστορία του τόπου μας.

Αναζητούσε πάντα τη διεύρυνση των ορίων στη δημιουργία του ανανεώνοντας τα τραγούδια του και τις μουσικές του μέσα από νέους φακούς θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία. Άλλωστε ο ίδιος υποστήριζε πάντα ότι η φόρμα συμβαδίζει με την εποχή της: «Η διεύρυνση των ορίων επιχειρείται συνεχώς στη μουσική. Κι αυτό είναι, η πραγματική πρωτοπορία. Και δεν αποτελεί πρωτοπορία η ανακάλυψη ενός εντελώς καινούριου πράγματος που δεν έχει προϋπάρξει. Όλα έχουν υπάρξει».

Παίζουν:

Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Τύμπανα)
Μάξιμος Δράκος (πιάνο)
Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) ,
David Lynch ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά)
Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά)
Τραγουδάει ο Χρήστος Θηβαίος.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία θα γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr. Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των εισιτηρίων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών 7.00€.
Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.