Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών. Ο τριήμερος εορτασμός είχε ως κέντρο την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Την παραμονή τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότάτου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Παρακεντέ.

Την παραμονή 20.6.2021 επίσης, ετελέσθη πανηγυρικός εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το βράδυ ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυροπούλου.

Ανήμερα 21. 6. 2021, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος λαού κυρίως στο προαύλιο του Ιερού Ναού λόγω των περιοριστικών μέτρων της υγειονομικής κρίσης.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του ανεφέρθη στη "νηφάλια μέθη", το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος και στην ένδυσιν με την θείαν εξ’ ύψους δύναμην, όπως συμβαίνει μέσα στην Εκκλησία δια της Μυστηριακής ζωής! Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τους ιερείς για το πολυδιάστατο έργο της Ενορίας και κυρίως για το ενοριακό συσσίτιο “Στέγη Αγάπης” που διακονεί 60 και πλέον άτομα προσφέροντάς τους φαγητό καθημερινώς.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Τριάδα χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και με την παρουσία του αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου “ φύλακα του Φρέαρ του Ιακώβ” από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τέλος ο προιστάμενος του Ι.Ν. π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, τις αρχές του τόπου , την αστυνομία, τον σύλλογο Ποντίων που πλαισίωνε την Εικόνα της Αγίας Τριάδος και ολους εκείνους που κοπίασαν για την περάτωση της Ιεράς Πανηγύρεως τόσο τους συνεργάτες όσο και τους εθελοντές αρωγούς. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Τηλεοπτικό σταθμό "Λυχνο" της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών καθότι μετέδιδε απευθείας τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

(Να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις παρέστησαν και οι βουλευτές της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Ξυλιάς)