Η ανατροπή της ανατροπής…

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πάρει πίσω την απόφαση του για τη μη διάθεση των self tests στους ασφαλισμένους και να ταυτιστεί με την κατεύθυνση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που ήδη συμφώνησε με την κυβέρνηση να συνεχίσει τη δωρεάν διάθεση τους για δυο ακόμα μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα για το θέμα ότι οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε θετικά η παράταση της δωρεάν διάθεσης τους και στα φαρμακεία της Πάτρας, με έναν όμως όρο.   

Να τηρηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, δηλαδή να χορηγούνται στους δικαιούχους εφάπαξ κάθε μήνα (Ιούλιο και Αύγουστο) και τα 4 αυτοδιαγνωστικά τεστ μαζί.

Πάντως οι δικαιούχοι των self test στο εξής θα είναι λιγότεροι, αφού προωθείται από την κυβέρνηση ρύθμιση, που θα προβλέπει ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κάθε εβδομάδα.

Δικαιούχοι των τεστ θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η ομάδα 18-30 ετών, εξαιρουμένων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε πει η κ. Πελώνη, μετά τη συμφωνία που έγινε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, σε όσες περιοχές τα φαρμακεία δεν δέχονταν τη δωρεάν διανομή, τα self tests θα μοιράζονταν από τα σούπερ μάρκετ. 

Για το ζήτημα, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να προχωρήσει σε αναλυτικό δελτίο τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, διευκρινίζοντας τους λόγους της αλλαγής της στάσης του και τους όρους της συμφωνίας.