Το… νερό νεράκι λένε στο Σαραβάλι και η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει, παρά τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής προς την ΔΕΥΑ Πατρών.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο patrasevents.gr τις τρεις τελευταίες ημέρες που η ζέστη είναι ανυπόφορη, η έλλειψη νερού έχει γίνει ακόμα πιο έντονη στην περιοχή.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, είτε δεν υπάρχει καθόλου νερό, είτε το νερό που τρέχει από τις βρύσες είναι με το… σταγονόμετρο.

Τα αίτια της διακοπής νερού, σύμφωνα με τους κατοίκους του Σαραβαλίου, είναι άγνωστα αφού κανείς από την δημοτική επιχείρηση δεν έχει φροντίσει να τους ενημερώσει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι στα απανωτά τηλεφωνήματα που κάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ, οι απαντήσεις στο ερώτημα του πότε θα επανέλθει το νερό στις βρύσες τους, είναι κάπως αόριστες.

Δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη για την επαναφορά του νερού, κάτι που ασφαλώς θα καθησύχαζε τους κατοίκους του Σαραβαλίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν η κατάσταση ιδιαίτερα τις μέρες του καύσωνα είναι ανυπόφορη. Το πρόβλημα με το νερό για το Σαραβάλι δεν είναι τωρινό, ούτε πρόσκαιρο.

Έχει μια μόνιμη βάση και χαρακτηριστική ήταν η επιστολή που είχαν στείλει κάτοικοι προς τα ΜΜΕ αναφέροντας ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και το φετινό καλοκαίρι, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις διαδικασίες εκείνες που θα τους κατοχυρώνει νομικά στο να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους για το νερό.

«Αφού έτσι και αλλιώς δεν έχουμε νερό, τι να πληρώνουμε; Ειδικότερα, κάθε καλοκαίρι και μάλιστα την περίοδο που έξω καίγεται ο τόπος, λέμε το νερό νεράκι» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του όμορφου, αλλά... διψασμένου χωριού.

*Το patrasevents.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΠ για να πάρει απάντηση για το πρόβλημα των κατοίκων του Σαραβαλίου, αλλά δεν τα κατάφερε.