Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ ολοκληρώθηκαν την Τρίτη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας οι εξετάσεις έχουν διεξαχθεί μέχρι ώρας ομαλά, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, με τους υποψηφίους να παίρνουν στην ώρα τους τα θέματα τους.

Από τους 2.435 υποψηφίους που ήταν να δώσουν δεν προσήλθαν οι 175 για διάφορους λόγους. Η προσέλευση έτσι ήταν μεγάλη για τους υποψηφίους, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που οι 175 υποψήφιοι δεν πήγαν να δώσουν.

Πάντως, θα έχουν την δυνατότητα να πάνε να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πλέον οι υποψήφιοι θα περιμένουν τα αποτελέσματα των γραπτών τους, έχοντας ολοκληρώσει μία διαδικασία που ειδικά φέτος ήταν αρκετά δύσκολη αφού πέρα από το άγχος για την σωστή προετοιμασία και το διάβασμα τους, είχαν να αντιμετωπίσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Την διεξαγωγή των self test, την μάσκα εντός των εξεταστικών κέντρων που έδιναν εξετάσεις και φυσικά τη ζέστη που ειδικότερα τις τελευταίες δύο μέρες ήταν ανυπόφορη. Παρόλα αυτά, ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η διεξαγωγή των εξετάσεων κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Σε ότι αφορά τα γραπτά, τα θέματα που έπεσαν και το ποια κατεύθυνση θα έχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι βάσεις, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις αλλαγές που έχει φέρει το υπουργείο, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων. Αυτό θα είναι μια σημαντική αλλαγή που αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την διαμόρφωση των βάσεων.

Τέλος, υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας που έχει να κάνει με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια της χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο στα σχολεία, όσο και στα φροντιστήρια τους, παράγοντας που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην πτώση των βάσεων.