Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο πιλότος που ομολόγησε πως είναι ο δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Μετά την απολογία του ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα όσα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο πελάτης του, ενώ αρνήθηκε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε πως απουσιάζουν οι προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχουν για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση του. «Δεν είναι αλήθεια. Ο ίδιος ζήτησε την τιμωρία του και την προφυλάκισή του και όχι μόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κάμερα ασφαλείας και την κάρτα που αφαιρέθηκε από αυτόν ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι με αίτημα του ανακριτή αιτήθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.

Όσον αφορά στο αίτημα του εντολέα του να κληθούν φίλοι και συγγενείς για να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση, είπε ότι και ο ίδιος ο ανακριτής θέλει να μάθει ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο ατόμων και τι πραγματικά υπήρχε μεταξύ τους.

Σε ερώτηση για το εάν ο 33χρονος αναφέρθηκε στο παιδί του και στην κίνησή του να ακουμπήσει τη μικρή Λυδία πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, απάντησε ότι ο πελάτης του έδωσε ορισμένες απαντήσεις, αλλά όπως είπε, ήταν ακραίες οι καταστάσεις εκείνο το βράδυ…

«Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει»

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι ο πελάτης του έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, παρά το ότι προς τα έξω δείχνει μια ψυχρή εικόνα. «Στην ανάκριση δεν ήταν αυτό που φαίνεται προς τα έξω. Έσκυψε πολλές φορές το κεφάλι και ήταν σε μια αρκετά πιεσμένη ψυχολογική κατάσταση. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον 33χρονο να είχε επιτεθεί και στο παρελθόν στην άτυχη Καρολάιν, δεδομένων κάποιων ευρημάτων στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους, απάντησε ότι από τα στοιχεία δεν έχει προκύψει κάτι άλλο.
Δικηγόρος πιλότου: Θα προκύψει πληθώρα στοιχείων

Ο κ. Παπαϊωαννίδης μίλησε και στον ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας ότι θα προκύψει πληθώρα στοιχείων. «Είναι μια δικογραφία με δύο στοιχεία. Μια ομολογία που είναι η έκθεση της άποψης του κατηγορουμένου, και το μοναδικό στοιχείο που έχει είναι το ημερολόγιο του θύματος που αναφέρεται μέσα. Αυτά τα δύο μέχρι στιγμής, γιατί θα προκύψει πληθώρα έτερων στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις, αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν τα βασικά κομμάτια της δικογραφίας. Θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία (…) Έχει ακόμα δρόμο η δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά. Τα στοιχεία για τα κινητά του πελάτη του και του θύματος δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα ανέφερε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής επισημαίνει πως δολοφονία έγινε την ώρα που κοιμόταν η Καρολάιν, απάντησε πως «Ο ιατροδικαστής προφανώς αναφέρεται στην πράξη ως πράξη εκείνη τη στιγμή, εμείς μιλάμε για τον άμεσο προγενέστερο χρόνο τι έγινε. Είναι η θέση του ότι είχαν προηγηθεί καυγάδες και την είχε πει και σε προανακριτικό στάδιο».

Σύμφωνα με το δικηγόρο, οι ανακριτικές ερωτήσεις αλλά και το ενδιαφέρον της εισαγγελίας επικεντρώθηκαν κυρίως στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας. Με τα νέα στοιχεία δεν ανατρέπεται κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο, κι από τις ανακριτικές πράξεις που έχουν διαταχθεί έχει ακόμα η δικογραφία να δώσει πράγματα σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, σε επίπεδο εξέτασης μαρτύρων.

«Με βάση την κατάθεση που έδωσε ο εντολέας μου πράγματι σε ένα επίπεδο αναδείχθηκαν νέα στοιχεία, δεν αλλάζει στην πράξη μιλάμε για αποδοχή της πράξεως, την τιμωρία του κοκ είναι αυτονόητα είναι αυτοδίκαια αυτά» ανέφερε.

«Ο ίδιος ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, το λέω γιατί ξεκίνησε μια παραφιλολογία επειδή παίχτηκε μεμονωμένο νομικό κομμάτι νομικό όπως γράφονται σε όλα τα απολογητικά υπομνήματα που είναι η ανάλυση του άρθρου και ήρθανε και είπανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις. Η ανάλυση του άρθρου είναι και τίποτε άλλο. Έτσι όπως δημοσιεύτηκε και οι αναφορές οι οποίες γίνανε δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Κι ο ίδιος επιζητούσε την τιμωρία του. Σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να ενοχοποιήσει τη σύζυγό του και τη συμπεριφορά της. Σε αυτά τα μονοπάτια τα νομικά δε θα μπαίναμε σε καμία περίπτωση που είναι και με πραγματικά στοιχεία, απλώς τόνισε τα περιστατικά της μοιραίας νύχτας που οδήγησαν στην ένδικη πράξη. Τίποτε άλλο. Επιβεβαίωσε την προανακριτική του απολογία» σχολίασε.

«Δεν νομίζω ο πελάτης μου να έκανε τέτοια δήλωση ότι ‘θέλω να τελειώσω με τη διαδικασία για να αναλάβω την ανατροφή του παιδιού’, ότι δεν νομίζω ότι έκανε τέτοια δήλωση. Αυτό που είπε, και είναι σαφείς οι εντολές του, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά σε νομικό επίπεδο το παιδί του να έχει την εξασφάλιση να έχουν την επιμέλεια και οι δυο οικογένειες και ο ίδιος να βοηθήσει όπως μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται» είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης.