Η Πολωνία εισάγει υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η Βρετανία καταγράφει την τρέχουσα περίοδο μια αύξηση του αριθμού κρουσμάτων λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την καραντίνα για ταξιδιώτες που φτάνουν από την Μεγάλη Βρετανία αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης της παραλλαγής του νέου κορωνοϊού Δέλτα από την απειλούμενη περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. «Πρέπει να φροντίσουμε τους πολίτες μας και την ασφάλειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Υγείας ανέφερε πως από αύριο Τετάρτη, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από την Βρετανία θα είναι υποχρεωμένοι να περάσουν επτά ημέρες σε καραντίνα, ακόμη και αν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ πριν την άφιξή τους. Έπειτα, υποχρεούνται να κάνουν τεστ μετά από επτά ημέρες.
Πολωνία: Η καραντίνα δεν ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους

Οι κανόνες καραντίνας δεν θα ισχύουν για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δήλωσε ο Νιτζίλσκι σε tweet του απαντώντας σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου. Αυστηρότεροι κανόνες έχουν ήδη εφαρμοστεί για ταξιδιώτες με προέλευση τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Η Πολωνία ανέφερε σήμερα 188 νέα κρούσματα της Covid-19, ένα κλάσμα του αριθμού που καταγράφηκε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη όταν είχαν επιβεβαιωθεί ως και 35.251 ημερήσιες μολύνσεις. Ωστόσο, παρά τους χαμηλούς συνολικούς αριθμούς νέων κρουσμάτων, καταγράφεται άνοδος κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα.

Η Πολωνία, μια χώρα περίπου 38 εκατομμυρίων ανθρώπων, από την έναρξη της πανδημίας έχει αναφέρει 2.879.030 κρούσματα της Covid-19 και 74.858 θανάτους.