Πάτρα για τρεις ημέρες «γέμισε» με μουσικές, χορούς και τραγούδια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε για την «Γιορτή της Μουσικής» ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής  18 Ιουνίου, με το Νοσοκομείο του Ρίου, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», να αποτελούν τα σημεία αναφοράς για την έναρξη των εκδηλώσεων. Η Μπάντα του Δήμου, στις εισόδους και τους προαύλιους χώρους των τριών δημόσιων νοσηλευτηρίων, παιάνισε τραγούδια. 


Η πλατεία Χατζή στην Εγλυκάδα, έγινε το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουνίου το επόμενο σημείο αναφοράς των προγραμματισμένων δράσεων, με το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πατρέων, να παρουσιάζει Δημοτικά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 21 Ιουνίου, με μουσικά και χορευτικά σχήματα να εμφανίζονται σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης. Στον προαύλιο χώρο   του ιερού ναού Αγίου Ανδρέα, παρουσία δεκάδων φίλων της μουσικής η  Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών πραγματοποίησε μία ξεχωριστή συναυλία.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε του μουσικούς όλων των σχημάτων και τα μέλη του χορευτικού καθώς και τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Οργανισμό, για την προσπάθεια που έκαναν, προκειμένου κάτω από αντίξοες συνθήκες να υπάρξει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και μοναδική ατμόσφαιρα. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, για την παραχώρηση του προαυλίου του ναού, προκειμένου να δοθεί η συναυλία. Τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πατρών, αρχιμανδρίτης κ.κ. Αρτέμιος.

Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, «φιλοξένησε» το Μικρό Σύνολο Παραδοσιακών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο παρουσίασε «Της ψυχής τα κελαϊδίσματα». Μία συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα. Το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Μάζης, απηύθυνε πριν την έναρξη της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό.

Η αυλαία των εκδηλώσεων «έπεσε» στο χώρο της δεξαμενής στην άνω πόλη, με την Λαϊκή Ορχήστρα από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, να παρουσιάζει «Το ’21 στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και λαϊκές χορογραφίες.  Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους θεατές και ευχήθηκε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να ανταμώνουν σαν θεατές παραστάσεων αλλά και οι συντελεστές των καλλιτεχνικών σχημάτων επι σκηνής. Ο Δήμαρχος της Πάτρας ευχήθηκε  επίσης να μην βιώσει κανένας ξανά την εμπειρία μια πανδημίας. 

Γενικός τίτλος των φετινών εκδηλώσεων , «πιο πολύ από τους ανθρώπους,  τα τραγούδια τους αγάπησα..» και ήταν «δανεισμένος» από τον μεγάλο Τούρκο ποιητή - λογοτέχνη Ναζίμ Χικμέτ