Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ήταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για την εργατική τάξη της Πάτρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.
Η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και γνωστά ΜΜΕ να στήσουν μηχανισμούς προβοκάτσιας, κοινωνικού αυτοματισμού και συκοφάντησης των απεργιακών αγώνων και των εργατικών κινητοποιήσεων έπεσε στο κενό.
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους που έκαναν για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα, που συμμετείχαν πρώτη φορά στον αγώνα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που έκαναν την πρώτη τους απεργία. Δεν είναι μικρό πράγμα!

Αυτές τις μέρες, όλοι αυτοί οι χιλιάδες απέδειξαν με τη στάση τους και των αγώνα τους ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων και ότι θα δοθεί καθημερινή σκληρή μάχη για να κουρελιάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας παντού! Όλα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Το νομοσχέδιο έκτρωμα μπορεί να μείνει στα χαρτιά. Η ιστορία είναι γεμάτη από αντεργατικούς νόμους που αχρήστευσε η ίδια η πάλη των εργαζομένων. Γι’ αυτό δεν χάνουμε ούτε λεπτό!

Δυναμώνουμε, μαζικοποιούμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε αφεντικά και κυβερνήσεις. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να μπούνε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργατών σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, εργοτάξιο και επιχείρηση. Να μη μείνει κανένας χώρος που δεν θα φτάνει το αγωνιστικό μήνυμα των συνδικάτων, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές σε μεγάλες επιχειρήσεις, πυρήνες, εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα.