Η αντίστροφη μέτρηση της έναρξης των εργασιών για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το έργο στο Ελληνικό έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τμήματος 300 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, όπως τονίσθηκε πρόσφατα, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Τα 9 πρώτα έργα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development τα έργα που θα ξεκινήσουν είναι:

Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 2.000.000 τμ.
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Το παράκτιο μέτωπο.
Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,
Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)
Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Με το… καλημέρα 10.000 θέσεις εργασίας -Στις 70.000 με την ολοκλήρωση

Η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση στο Ελληνικό συνδέεται με την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς με το… καλημέρα δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται πως το έργο τρέχει εδώ και καιρό, καθώς είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες οι μήνες πρόδρομες εργασίες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000.
Ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που θα λειτουργούν στο Ελληνικό.