Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως εξηγεί ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται «σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα», με το «κύμα» ζέστης να κορυφώνεται το τριήμερο Πέμπτης - Σαββάτου, όπου θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος διευκρίνισε ότι σε περιοχές όπως τα εσωτερικά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, της νότιας Κρήτης είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας διαρκείας ξεκίνησε από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με το πρώτο έντονο «κύμα» ζέστης του φετινού καλοκαιριού να αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου και με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές

Δείτε τους πίνακες του meteo για την Τετάρτη 23 Ιουνίου και για την κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδος ξεχωριστά, σχετικά με το που θα φτάσει ο υδράργυρος.


Αίγιο


Πάτρα


Κάτω Αχαΐα


Αγρίνιο


Μεσολόγγι


Ναύπακτος


Πύργος


Αμαλιάδα