Για τη δύσκολη μάχη που έδωσε ενάντια στον κορωνοϊό μίλησε ο πρώην ευρωβουλευτής και επικεφαλής της παράταξης Οικολογία -Αλληλεγγύη, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο κ. Τρεμόπουλος μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ και το νοσοκομείο εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης. «Ήμουν διασωληνωμένος 22 μέρες», είπε μιλώντας στο OPEN σημείωσε ωστόσο ότι με τη βοήθεια των γιατρών του «Παπανικολάου», των δικών του ανθρώπων αλλά και επειδή ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω κατάφερε να βγει νικητής.

«Ξεκίνησε με έναν απλό βήχα, τη δεύτερη μέρα έκανα το τεστ βρέθηκα θετικός, συνέχισε με πυρετό που δεν ήταν πολύ υψηλός αλλά δεν κατέβαινε, το οξυγόνο ήταν χαμηλό και γι' αυτό επέλεξα να πάω στο νοσοκομείο», εξήγησε και συνέχισε: «Με έβαλαν στη ΜΕΘ και έχασα την επαφή με την πραγματικότητα. Όταν συνήλθα είχε αντιμετωπιστεί η Covid, οι τρεις πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια. Δηλαδή, εξαντλήθηκε ο οργανισμός». «Έχασα πάνω από 20 κιλά», επιβεβαίωσε σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι έχασε μυική μάζα και πρέπει να ξαναμάθει να περπατά.

«Τώρα είμαι σε κέντρο αποκατάστασης όπου μαθαίνω να περπατώ, να επανέλθει ο οργανισμός στην προηγούμενη κατάσταση. Δεν μπορώ να σταθώ», είπε ακόμα και σημείωσε πως ήταν εντυπωσιακή η συμπαράσταση του κόσμου. Ο ίδιος εκτίμησε πως το ποσοστό των αρνητών του κορωνοϊού έχει αρχίσει και μειώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη όταν ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη Μιχάλης Τρεμόπουλος εξήλθε του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν επί 2 μήνες και 22 ημέρες καθώς είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο προκειμένου να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την αποθεραπεία του, τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι, αλλά και γιατροί που τον φρόντιζαν στο νοσοκομείο και τον υποδέχθηκαν κατά το εξιτήριο με χειροκροτήματα και γέλια. Και εκείνος, ευδιάθετος, μίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους.