Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης στις παραλίες της επικράτειας του δήμου Πατρέων, αν δηλαδή προχωρήσει τελικά στην απευθείας πρόσληψη 18 ναυαγοσωστών, με την μορφή τετράμηνης σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δεύτερο διαγωνισμό που έληξε πριν από μερικές μέρες υπήρξε μία προσφορά από εταιρεία ναυαγοσωστικής κάλυψης που ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το έργο.

Ωστόσο, η τελική απόφαση είναι της οικονομικής επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει για το θέμα την Τρίτη. Πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το ζήτημα της υποχρεωτικής κάλυψης στους παράκτιους δήμους με ναυαγοσώστες, πήρε παράταση από την 1η Ιουνίου.

Κι  αυτό γιατί σε δεκάδες δήμους, μετά την αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας που ζητάει περισσότερες υπηρεσίες από τους αναδόχους, κάτι που μεγαλώνει υπερβολικά το κόστους του έργου, προέκυψαν περίπου τα ίδια προβλήματα που υπήρξαν στην Πάτρα. 

Οπότε ο δήμος μάλλον γλιτώνει το πρόστιμο από τη μη παρουσία ναυαγοσωστών μέχρι ώρας στις παραλίες της Πάτρας. Το ζήτημα ασφαλώς δεν είναι αυτό. Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει, ο υδράργυρος ανεβαίνει και ο κόσμος ολοένα και αυξάνεται στις παραλίες της Πάτρας.

Μάλιστα, λόγω και του οικονομικού παράγοντα, οι περισσότεροι επιλέγουν τις κοντινές παραλίες στην αστική ζώνη, δηλαδή αυτές που βρίσκονται στην επικράτεια του δήμου.

Οπότε είναι απαραίτητο για τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα μια λύση στο όλο θέμα, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει κόσμος στη συνέχεια.