Η νέα μόδα στον κόσμο του χορού και της αερόβιας γυμναστικής λέγεται "Kangoo jumps", με δεκάδες γυναίκες, αλλά και άνδρες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζουν αυτό το είδος και να ενθουσιάζονται από αυτό.

Η Μάγδα Κωστοπούλου είναι δασκάλα χορού και χορογράφος που έχει ασχοληθεί αρκετά με αυτό το νέο είδος και μας ενημερώνει. «Το Kangoo jumps είναι η πιο hot τάση αερόβιας γυμναστικής. Είναι ειδικά σχεδιασμένες μπότες με ειδικά ελατήρια-ελάσματα τα οποία μας βοηθούν στην αναπήδηση.

Απευθύνεται σε άνδρες κα γυναίκες, σε όσους θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα στο σώμα τους μιας και 45 λεπτά προπόνησης αρκούν για να κάψεις έως 1000 θερμίδες».

Αυτό που προσφέρει το Kangoo είναι το γεγονός ότι συνδυάζει τον χορό μαζί με την αερόβια γυμναστική. «Βάση του σχεδιασμού τους κατάλληλα για την απορρόφηση κραδασμών έως 80% με σχεδόν καθόλου καταπόνηση σε μέση και γόνατα, ενώ είναι η μονή αερόβια άσκηση που συνεχίζεις να καις θερμίδες και 30 λεπτά μετά την προπόνηση» τονίζει η Μάγδα Κωστοπούλου.


Η Πατρινή χορογράφος, πέρα από το Kangoo Jumps, έχει σπουδάσει και διδάσκει Latin & European dances, Oriental , Zumba, Σύγχρονο και Flamenco.

Η ίδια, όμως είναι πάνω από όλα χορεύτρια και βλέπει τον χορό σαν breath, όπως μας λέει χαρακτηριστικά. "Είναι η ανάσα μου, ο τρόπος έκφρασης μου, το καταφύγιο μου στα δύσκολα και στα εύκολα. Μόλις ξεκινήσω να χορεύω εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου". 

Από τότε που θυμάται τον εαυτό της χορεύει. "Έχω εικόνες από τους γονείς μου να χορεύουν. Βοήθησαν πιστεύω στην εξέλιξη μου. Συγκεκριμένα θυμάμαι τον μπαμπά μου να χορεύει ξυπόλητος. Το κάνω και εγώ πολύ πλέον. Απλά ήξερα τι θα ήθελα να γινώ από μικρή. Ήταν το όνειρο μου ο χορός".

Ο αγαπημένος της χορός πάντως είναι το latin. "Είμαι σίγουρα latin girl, όμως από τότε που βγήκε το kangoo το ερωτεύτηκα. Αγαπώ βέβαια και το oriental. Γενικότερα αγαπώ όλα τα είδη, θεωρώ ότι το καθένα έχει να σου προσφέρει πολλά". 


Τα τελευταία χρόνια αρκετός κόσμος έχει στραφεί στο χορό. «Είναι φυσιολογικό για μένα. Ο χορός είναι θεραπεία όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής. Το κομμάτι της μουσικής στο χορό είναι θεραπευτικό και διώχνει το στρες. Είναι εκτόνωση. Γι' αυτό και πολύς κόσμος το επιλέγει».

Ο χορός, άλλωστε, σε βοηθάει να αγαπήσεις το σώμα σου μας επισημαίνει και τονίζει: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον χορό που βοηθούν τον διαμόρφωση και την βελτίωση του χαρακτήρα.

Η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η ευγενής άμιλλα, αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα για μένα. Γενικότερα τα  οφέλη του χορού είναι πολλά. Ο χορός μεγαλώνει πια χαρούμενα παιδιά, αυτό είναι σίγουρο».


Όσο για την πανδημία και το τι έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα, καθώς ανοίγουν πλέον οι σχολές χορού;  «Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο στο διάστημα της πανδημίας είναι η επαφή.

Τα μαθήματα γινόντουσαν διαδικτυακά όλο αυτό το διάστημα όμως αυτό το κομμάτι της επαφής το να έρθουν να σε αγκαλιάσουν τα παιδιά δεν αναπληρώνεται με τίποτα.  Βέβαια ακόμα και τώρα που ανοίγουν οι σχολές τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία».