Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πλέον ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων της Αχαΐας και της Ηλείας, έχει ανοίξει, περιμένοντας, όχι τόσο ξένους τουρίστες, αλλά επισκέπτες από την ελληνική αγορά.

Για την ακρίβεια το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών αυτών είναι Αθηναίοι και Πατρινοί που επέλεξαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ, κάνοντας τις πρώτες τους μίνι διακοπές για το φετινό καλοκαίρι.

Ο ιός στην περιοχή μας είναι σε συνεχή φθίνουσα πορεία, το άγχος και ο φόβος της πανδημίας έχει μειωθεί εξίσου, ενώ η ανάγκη για χαλάρωση και ξεκούραση ύστερα από έναν βαρύ ψυχολογικά χειμώνα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Βοηθάει φυσικά και ο καιρός και όλα αυτά μαζί έχουν παίξει τον ρόλο τους στο να έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες η κίνηση τόσο στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Κορίνθου, με τους Αθηναίους εκδρομείς να το σκάνε από την πρωτεύουσα, όσο και στην Πατρών – Πύργου, με πολλούς Πατρινούς να έχουν επιλέξει να κατέβουν σε κάποιο παραλιακό μέρος της Δυτικής Αχαΐας, της Ηλείας, αλλά και της Μεσσηνίας.

Όμως την μερίδα του λέοντος την έχει κερδίσει μάλλον η Αιγιαλεία, κυρίως με τους Αθηναίους εκδρομείς, αλλά και τους Πατρινούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αιγιάλεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει φτάσει το 75% με 80%, χωρίς σε αυτό το ποσοστό να υπολογίζεται και τα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Υπάρχει μία αρκετά ικανοποιητική κίνηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σχεδόν αποκλειστικά μόνο από την ελληνική αγορά και τους Έλληνες επισκέπτες αφού τους ξένους ακόμα τους περιμένουμε» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαίας, Χρήστος Κανελλής. 


Κόσμος σε Δυτική Αχαΐα, Ηλεία και Ναυπακτία

Επισκεψιμότητα από Έλληνες επισκέπτες, σε μικρότερο ίσως βαθμό, έχουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Δυτικής Αχαΐας.

Αρκετοί Πατρινοί προτίμησαν να κλείσουν δωμάτια σε κοντινά ξενοδοχεία της περιοχής από το να πάνε κάπου άλλου πιο μακριά, γνωρίζοντας ότι εκεί θα τους προσφέρουν τις υπηρεσίες που ζητούν για χαλάρωση και ξεκούραση.

Λείπουν βέβαια και εκεί οι ξένοι τουρίστες, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων, πολλά εκ των οποίων άνοιξαν πριν από μερικές μέρες, δεν ξεπερνάει το 30%.

Κόσμο αρκετό έχουν επίσης και τα παραθεριστικά θέρετρα της Ηλείας, οι Θίνες, οι Φούρνοι, η Σκαφιδιά και άλλα γνωστά μέρη της παράκτιας γραμμής του γειτονικού νομού, με τον κυριότερο όγκο των επισκεπτών να τον έχει συγκεντρώσει η Κουρούτα η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει φέτος μια αρκετά δυναμική τουριστική σεζόν.

Η σεζόν ξεκινάει με Έλληνες επισκέπτες κυρίως και για τα τουριστικά καταλύματα της Ναυπακτίας, με τα εκεί παραλιακά μέρη να συγκεντρώνουν κόσμο από Αθήνα, αλλά και από Πάτρα. 

Πάντως, στην αχαϊκή πρωτεύουσα από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά, με το κλείσιμο των μαγαζιών, οι δρόμοι ερήμωσαν αφού ακόμα και αυτοί που έμειναν στην πόλη (που δεν είναι και λίγοι), πήγαν για βουτιές σε κάποιες από τις κοντινές ή και πιο μακρινές παραλίες.