Συστατικά

1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κονσέρβα βερίκοκα
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
1 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη
αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Στραγγίζεις τα βερίκοκα, ξεχωρίζοντας τα από το σιρόπι και κρατώντας το σε ένα ξεχωριστό φλιτζάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις αρχικά το βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το σιρόπι και το αλεύρι. Ανακατεύεις πολύ γρήγορα και δυνατά. Σταδιακά, προσθέτεις τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Συνεχίζεις το ανακάτεμα με το χέρι ή ένα μίξερ, για να φτιάξεις μία απαλή ζύμη.
Απλώνεις πολύ προσεκτικά τη ζύμη σου σε ένα τηγάνι ή μικρά μπολάκια. Μοιράζεις στην κορυφή τα βερίκοκα και τα υπόλοιπο σιρόπι.
Ψήνεις στο μάτι για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρεις το σκεύος στο φούρνο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζεις από το φούρνο, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: tlife.gr