Ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος» σε παρέμβασή του για το θέμα της πυροπροστασίας αναφέρει:.

"Ενώ διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο (ξεκίνησε την 1η Μαΐου) και ενώ από την Πολιτική Προστασία σε κεντρικό επίπεδο γίνεται λόγος για ενίσχυση των δυνάμεων πυροπροστασίας και για συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Δήμους της χώρας οι οποίες αφορούν τον καθαρισμό των περιαστικών δασών αλλά και άλλων χώρων που είτε γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις είτε όχι, διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι στην πόλη της Πάτρας δεν επιδεικνύουμε την απαραίτητη ετοιμότητα.
Και τούτο διότι η πόλη βρίθει ακαθάριστων κοινόχρηστων χώρων αστικά και περιαστικά, με τα ξερά χόρτα να αποτελούν μια μικρή βόμβα για την εκδήλωση φωτιάς ακόμη και σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος «βομβαρδίζει» τους πολίτες με συνεχείς ανακοινώσεις του για την ανάγκη αποψίλωσης και καθαρισμού «των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιακών τους στοιχείων, από κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, πέραν του προφανούς λόγου της καλής εικόνας της πόλης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα σχετικά Δελτία Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι «η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους».
Θυμίζει όλο αυτό την παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες..».

Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη κινητικότητα στον τομέα της πρόληψης σε ό,τι αφορά τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, με δεδομένο ότι αυτή αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την εκδήλωση πυρκαγιών και την περαιτέρω αντιμετώπισή τους.
Η εικόνα της πόλης κάθε άλλο παρά αντικατοπτρίζει την έγκαιρη λήψη μέτρων για την προστασία της από φωτιές ή της διαφύλαξης της καλής της εικόνας.
Ποιος είναι ο λόγος αυτής της καθυστέρησης;
Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού των δημόσιων χώρων και οικοπέδων;
Τι εκλαμβάνει ο Δήμος ως «καλή εικόνα πόλης;»
Οι απορίες είναι πολλές".