Την άποψη ότι ήταν λάθος η Ελλάδα να ανοίξει την πλατφόρμα και να συστήνει τον εμβολιασμό ατόμων 30 -40 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca καταθέτει η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ιουλία Συροκώστα. Μάλιστα η κυρία Συροκώστα αποκαλύπτει ότι η ίδια η εταιρία είχε ενημερώσει «όλους τους συναδέλφους, ότι φαίνεται σε νεαρές ηλικίες να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν θρόμβωση».

Για το εμβόλιο Astrazeneca και τις παλινωδίες της επιτροπής εμβολιασμών γύρω από την χορήγησή του η κυρία Συροκώστα, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην αρχή στην Αγγλία πιθανόν να μην δόθηκαν οι κατάλληλες πληροφορίες, επειδή και ο ίδιος ο ιός κάνει θρομβώσεις. Ίσως να μην μπόρεσαν να καταλάβουν ή να καταγράψουν τις θρομβώσεις στις νεότερες ηλικίες. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, όμως ήταν σαφέστατο πριν ξεκινήσει να δίνεται σ’ εμάς στις ηλικίες 30 και 40. Η ίδια η εταιρία είχε ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, ότι φαίνεται σε νεαρές ηλικίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν θρόμβωση.

Μάλιστα έλεγε ότι 4 μέρες μετά καλό είναι να κάνουν μια γενική αίματος για να δουν αν έχουν θρομβοπενία και αν έχουν συμπτώματα ή κοιλιακά άλγη ή πονοκεφάλους, να κάνουν μια αξονική γιατί μπορεί να υπάρχει θρόμβωση. Άρα θεωρώ ότι δεν έπρεπε σε 30-40 χρονών που πρωτοξεκίνησε, να κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca.

Κατά δεύτερον τα εμβόλια, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, θα πρέπει να συνταγογραφούνται από τους γιατρούς. Άρα ο γιατρός που έχει το ιστορικό θα ξέρει εάν π.χ. μια κοπέλα παίρνει αντισυλληπτικά κι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνει θρόμβωση, αν μια κυρία έχει κιρσούς κ.α.. Αυτά δεν τα ξέρει το σύστημα και ούτε τα ρωτάει. Ήταν λάθη αυτά που έγιναν και ήταν λάθος που απέκοψαν τους γιατρούς από τους ασθενείς τους.

Υπάρχουν ασθενείς που μπορεί να υποκρύπτουν κάποια αυτονοσία και κανονικά δεν πρέπει να κάνεις το εμβόλιο. Ήταν λίγο λεπτό το θέμα, θα έπρεπε να γίνει σιγά-σγιά με την λογική ο οικογενειακός γιατρός να δώσει κάποιες κατευθύνσεις και θα προσεχθούν κάποια πράγματα».