Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα και το γεγονός ότι τα καταλύματα στην Πάτρα είναι ακόμα σε πληρότητα που δεν ξεπερνάει το 12% με 14%, οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο της αχαϊκής πρωτεύουσας συνεχίζονται.

Ήδη μία από τις μεγαλύτερες από αυτές είναι σε φάση λειτουργίας, ύστερα από την ανακαίνιση που έγινε στο ξενοδοχειακό κτίριο.

Αναφερόμαστε στο πρώην Patra Palace που αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι ο ομογενής επιχειρηματίας Αθανάσιος Στεφανόπουλος και το οποίο μετατρέπεται πλέον σε My Way.

Το ξενοδοχείο έχει ξεκινήσει ήδη την λειτουργία του και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη του έμψυχου δυναμικού που θα το στελεχώσει.

Ο χώρος του ξενοδοχειακού κτιρίου έχει ανακαινιστεί εσωτερικά, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην διαμόρφωση, αλλά και στην διακόσμηση του, ενώ λειτουργεί και ξεχωριστό εστιατόριο, με roof garden, έχοντας μία μοναδική θέα.

Αυτή είναι η πρώτη από τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον ξενοδοχειακό τομέα στην Πάτρα. Ήδη πάντως ο στόλος των ξενοδοχείων της Πάτρας έχει εμπλουτιστεί και στο μεταξύ οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει για τη δημιουργία νέων μικρών μονάδων σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης είναι στην τελική ευθεία.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Ιούλιο λειτουργεί το πέντε αστέρων μπουτίκ hotel, «The Bold Type» σε ένα νεοκλασικό κτίριο που έχει αλλάξει αισθητικά την περιοχή της Αγίου Γεωργίου, ενώ ακόμα πιο νωρίς είχε ανοίξει το Moxy Patra Marina που ανέβασε τις προσδοκίες τότε με τον ερχομό του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Παράλληλα, ήδη εδώ και ορισμένους μήνες, έχει ανοίξει νέο ξενοδοχείο στην πλατεία Πίνδου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται όπως όλα δείχνουν οι εργασίες σε ένα ακόμα μπουτίκ hotel που διαμορφώνεται σε νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Παντανάσσης.

Παρεμβάσεις και αλλαγές στις μονάδες έξω από την πόλη

Εξάλλου, σημαντικές αλλαγές έχουν κάνει και πολλά από τα ξενοδοχεία που λειτουργούν γύρω από την Πάτρα, τόσο ανατολικά αυτής, έξω από την πόλη, όσο και δυτικά, ανανεώνοντας την αισθητική τους, αλλά και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους.

Όλες αυτές οι επενδύσεις δείχνουν ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και την κρίση που έχει φέρει η πανδημία στον τουριστικό κλάδο, οι επιχειρηματίες που έχουν έναν όραμα και βλέπουν μπροστά, έχουν αναγνωρίσει την δυναμική που μπορεί να έχει η Πάτρα στον τομέα αυτόν.

Είναι μακροπρόθεσμες επενδύσεις που θα αποδώσουν καρπούς κυρίως τα επόμενα χρόνια, εφόσον φυσικά και η πόλη αξιοποιήσει και αναδείξει την τουριστική της δυναμική.