Μπορεί ο φρέντο να έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των περισσότερων, ή να σου αρέσει πιο πολύ ο γαλλικός αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να επιστρέψεις στον φραπέ.

Έναν από αυτούς τους λόγους δίνει ο Δρ Rob Van Dam, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο και με σχετικές έρευνες, ο στιγμιαίος καφές με τον οποίο φτιάχνεις τον κλασικό και παλιό αγαπημένο φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ.

Τι είναι όμως η καφεστόλη; Πρόκειται για μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.