Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Χάρης Ρώμας στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού με αφορμή την καλοκαιρινή του περιοδεία με την παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Ο αγαπημένος δημιουργός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο φινάλε του σίριαλ «Το καφέ της Χαράς».

Το «Καφέ της Χαράς» τελείωσε. Πως το βιώσατε αυτή τη φορά σε σχέση με την προηγούμενη;

Παρ’ ότι είναι οδυνηρό να τελειώσει μια δουλειά καρδιάς, που οι συντελεστές είχαν δεθεί με τόση αγάπη επί πέντε σεζόν, έχω και ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης μέσα μου. Πιστεύω ότι το «Καφέ της Χαράς» ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε και τελείωσε την κατάλληλη στιγμή. Δάκρυσα στο τελευταίο γύρισμα, αλλά και τώρα δακρύζω από χαρά όταν θυμάμαι όσα ζήσαμε. Κι όταν συνειδητοποιώ ότι οι λατρεμένοι Πάρις και Έφη, που ήταν παιδάκια όταν ξεκίνησε η σειρά, μεγάλωσαν καλλιτεχνικά μαζί μας και έγιναν «ηθοποιάρες».

Συνήθως τα remakes των σειρών δεν έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία όσο τα πρώτα. Αυτό όμως, με τη συγκεκριμένη σειρά δεν συνέβη. Αγαπήθηκε εξίσου πολύ. Πως το καταφέρατε αυτό;

Πιστεύω και εγώ ότι το κοινό έμεινε ευχαριστημένο. Λειτουργούσε πολύ θετικά η μίξη των παλιών και καινούργιων συντελεστών. Επίσης η πυκνότητα του σεναρίου που καταφέραμε να πετύχουμε με την Άννα Χατζησοφιά. Παρακολουθώντας επεισόδιο της σειράς, ποτέ δεν βαριέσαι, πιστεύω. Θα πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σκηνοθέτη του, Τάκη Μιχαήλ, που είναι ο ορισμός της «ήρεμης δύναμης».