Παρέμβαση για το σχολείο των Καμαρών έκανε η Ελληνική Λύση. Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται: 

"Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, την εγκατάλειψη που επικρατεί στις τουαλέτες αλλά και σε άλλα σημεία του Δημοτικού Σχολείου των Καμαρών, της Αχαΐας, επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών, ζητώντας, παράλληλα, να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν, άμεσα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Από την άλλη, κρίνεται απόλυτα αναγκαία η επισκευή εξ’ ολοκλήρου των τουαλετών των μαθητών, διότι λόγω παλαιότητας, παρουσιάζουν μεγάλες φθορές. Επίσης, σπασμένα είναι και τα τζάμια των παραθύρων στο σχολικό κτήριο. Δεν είναι, όμως, μόνον οι τουαλέτες, που παρουσιάζουν προβλήματα. Φθαρμένες τσιμεντοκολόνες, φθαρμένα ξύλινα παγκάκια στο προαύλιο, σαπισμένες κάθετες κολόνες στο υπόστεγο του παλαιού κτηρίου και έλλειψη αλεξικέραυνου, συμπληρώνουν την εικόνα της εγκατάλειψης που επικρατεί στο ως άνω σχολείο. Σε ό,τι αφορά στο προαύλιο, έχει ζητηθεί να αντικατασταθεί το χαλικόστρωτο τμήμα του, καθώς, παρουσιάζει επικινδυνότητα για τα παιδιά. Επίσης, οι σιδερένιες πόρτες στις αίθουσες, οι προστασίες στα παράθυρα και στα κιγκλιδώματα, καθώς και τα κάγκελα περίφραξης είναι σκουριασμένα, ενώ οι ψευδοροφές στο παλαιό κτήριο παρουσιάζουν φθορά και χαλάρωση. Αξίζει να επισημανθεί, πως ενώ είχαν καταγραφεί τα άνω προβλήματα από την Τεχνική Υπηρεσία του οικείου Δήμου και είχε ληφθεί απόφαση για αποκατάσταση των ζημιών από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας, εδώ και έντεκα μήνες, τίποτα δεν έχει γίνει.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

  • Προτίθεσθε να προβείτε στην επίσπευση των απαραίτητων έργων συντήρησης και αποκατάστασης στο ανωτέρω Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να αποκατασταθούν έγκαιρα οι συνθήκες ασφάλειας και στοιχειώδους αξιοπρέπειας, κατά την παραμονή στον εν λόγω σχολικό χώρο μαθητών και διδασκόντων;
  • Προτίθεσθε να αποδεσμεύσετε, άμεσα, τους αναγκαίους πόρους για την αποκατάσταση και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου των Καμαρών, της Αχαΐας, καθώς, η ακαταλληλότητα και η ανεπάρκεια των υποδομών του υφιστάμενου κτηρίου είναι εμφανής".