Ο Νάσος Κληρόπουλος είναι ένας πολυσχιδής τύπος. Δραστήριος, πολυπράγμων, οι πιο παλιοί τον θυμούνται μέσα από τη θητεία του ως τερματοφύλακας στο τοπικό ποδόσφαιρο, σε διάφορες ομάδες.

Οι πιο νέοι μέσα από το φαρμακείο που είχε στην Πάτρα και τις διάφορες δραστηριότητες του, σε πολλά ζητήματα. Πάνω από όλα όμως ο Νάσος Κληρόπουλος ήταν και είναι πάντοτε άνθρωπος της προσφοράς.

Τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια ως ένας εθελοντής του συλλόγου της "Φλόγας", του συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, αποφάσισε να βρεις τρόπους για να τον ενισχύσει οικονομικά.

Έτσι, ως λάτρης του κλασικού αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έντυσε το φιατάκι του, ένα κλασικό Fiat 500 του 1973, στα χρώματα της "Φλόγας", βάζοντας επάνω του την επιγραφή του συλλόγου και συμμετείχε σε διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις που γίνονταν στην Πάτρα.

Ο "Λουίτζι", το παρατσούκλι του αυτοκινήτου ή το "αυτοκινητάκι της αγάπης" όπως το αποκαλεί στη σελίδα της η '"Φλόγα", είχε στις εκδηλώσεις που συμμετείχε και έναν κουμπαρά, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να προσφέρει τον οβολό του και να ενισχύσει το σημαντικό έργο ενός συλλόγου που έχει μία τόσο μεγάλη προσφορά.

Ο Νάσος Κληρόπουλος, εδώ και λίγο καιρό έχει φύγει από την Πάτρα, έχοντας μετακομίσει στην Καλαμάτα που είναι και ο τόπος καταγωγής του, ζώντας μόνιμα πλέον στην όμορφη πόλη της Μεσσηνίας. Έχει ξεκινήσει εκεί μια νέα επιχείρηση που αφορά την εκμίσθωση κλασικών και ιστορικών οχημάτων για γαμήλιες εκδηλώσεις.

Ο "Λουίτζι" δεν θα μπορούσε να μην τον ακολουθήσει στην Καλαμάτα, συνεχίζοντας από εκεί το έργο του και συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση του συλλόγου.


Ο εμπνευστής

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο πατρινός που πλέον έγινε καλαματιανός, είναι ο συνεχιστής μιας ιδέας που ξεκίνησε από τον Ματθαίο Βερτόπουλο, ένας κύριος από την Αθήνα που έκανε το ίδιο πράγμα για αρκετά χρόνια.

Αυτός ήταν ο εμπνευστής της ιδέας. Συγκέντρωνε  χρήματα για την "Φλόγα", μέσα από την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για έναν τόσο ιερό σκοπό, για τουλάχιστον εφτά χρόνια.

Ο «δάσκαλος», όπως τον αποκαλεί ο Νάσος Κληρόπουλος. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι τέτοιοι συνεχιστές σαν τον Νάσο Κληρόπουλο και το κενό που άφησε και ο ίδιος φεύγοντας από την Πάτρα να βρει μιμητές.

Γιατί η Φλόγα της προσφοράς δεν σβήνει…


Φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις