Η πανδημία έφερε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου του Παλαιού Αρσακείου στην Πάτρα, στην οδό Μαιζώνος, όμως ήδη οι εργασίες έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της δημοτικής αρχής το έργο, σε ότι αφορά τους εξωτερικούς του χώρους, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος το καλοκαιριού.

Οι εργασίες ήταν ήδη να έχουν τελειώσει όμως τα προβλήματα που έφερε η πανδημία και το lockdown καθυστέρησαν την εξέλιξη του.

Πλέον όμως τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί, οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι με τους κανονικούς τους ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που το κτίριο θα παραδοθεί.

Στον δήμο έτσι και αλλιώς δεν βιάζονται. Προτιμούν να γίνει σωστή δουλειά που να αναδεικνύει την κάθε λεπτομέρεια της αρχιτεκτονικής αξίας αυτού του κτιρίου, παρά να υπάρξουν επιπολαιότητες που θα οδηγήσουν στο μη επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον δήμο δεν είναι απλά να ετοιμαστεί ένα νέο δημοτικό μέγαρο που θα έχει την δυνατότητα να στεγάσει το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια.

Σκοπός είναι μέσα από την αρχιτεκτονική αξία αυτού του κτιρίου, αλλά και την ιστορική του σημασία, να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, αλλά και να δημιουργηθεί ένα δημοτικό μέγαρο που να αποτυπώνει την κληρονομιά που έχει πίσω της η αχαϊκή πρωτεύουσα.

Άλλωστε, με βάση τη μελέτη που έχει γίνει για την ανακατασκευή του κτιρίου, θα υπάρξουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ στο προαύλιο του θα δίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και συναυλίες.

Για αυτό και η δημοτική αρχή με την ολοκλήρωση των εργασιών στους εξωτερικούς χώρους, πρόκειται να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό που θα αφορά την διακόσμηση των εσωτερικών του χώρων και ειδικότερα της αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, μία τεράστια αίθουσα, όπου εκεί μεταξύ άλλων θα διεξάγονται και τα δημοτικά συμβούλια.

Γενικότερα, με την ολοκλήρωση των εργασιών στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, θα δοθεί μεγάλο βάρος στην λεπτομέρεια στην αισθητική και στην ανάδειξη των διακοσμητικών στοιχείων του κτιριακού συγκροτήματος.

Οπότε η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών είναι ένα ζήτημα, που όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2022.