Σε έναν από του πλέον γραφικούς οικισμούς του Δήμου Πατρέων, στην Πιτίτσα, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή αντιπροσωπεία του σπιράλ όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Ιωάννη Αλεξόπουλο, και ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Ακολούθησε ξενάγηση στα αξιοθέατα του τόπου, συνάντηση με τους λιγοστούς κατοίκους και εκτενείς συζητήσεις.

Για τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας αποτελεί "στοίχημα" η υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποστράγγισης στην περιοχή, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί ο οικισμός. Κατά την ενημέρωση δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για την μη απόδοση των ανταποδοτικών τελών, από τα αιολικά πάρκα που έχουν αναπτυχθεί στο Παναχαϊκό στα διοικητικά όρια του οικισμού, χρήματα που -όπως τόνισε- θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων που θα δώσουν άλλη ώθηση στον τόπο. 

Ο κ. Αλεξόπουλος μοιράστηκε επίσης με τα μέλη του σπιράλ ιδέες και σχέδια που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, προσελκύοντας τόσο επισκέπτες όσο και τους ίδιους τους μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μετοικήσει σε άλλα σημεία του Δήμου, κυρίως στο Ρίο. 

Κατά την επίσκεψη στην Πιτίτσα, τον επικεφαλής της παράταξης Πέτρο Ψωμά συνόδευσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάνος Δούρος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα και τα μέλη της παράταξης Μαρία Μπέλμπα, Μαριάνα Μπόμπα, Κατερίνα Παρασκευοπούλου, Άκια Σταμάτη, Στέφανος Δημητρόπουλος, Γιάννης Καραγκιαούρης και Νίκος Κοτσώνης.