Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας θα προχωρήσει στη συνεδρίαση για να αποφασίσει το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση ήταν να γίνει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε όμως το όλο θέμα πήρε αναβολή για λίγες μέρες.

Έτσι και αλλιώς το πρόσωπο που θα αποφασιστεί μέσα από την συνεδρίαση αυτή που θα γίνει θα ξεκινήσει την εργασία του ως νέος καλλιτεχνικός διευθυντής από την 1η Ιουλίου και μετά, τότε που ξεκινάει η σύμβαση που θα υπογράψει.

Η απόφαση του συμβουλίου θα αναδειχθεί μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Οι υποψήφιοι θυμίζουμε ότι συνολικά είναι 29 άτομα και υπάρχει έτσι ένας πλουραλισμός στην επιλογή για τα μέλη του συμβουλίου.

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν φαβορί και οι πιθανότητες είναι ανοικτές για τους περισσότερους από τους υποψηφίους.

Τα ονόματα που είχαν ακουστεί αρχικά ως φαβορί δεν ισχύουν και είναι αρκετά πιθανό το συμβούλιο να προχωρήσει στην επιλογή ενός προσώπου άφθαρτου που όμως έχει ένα δυνατό βιογραφικό για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Πολιτικά κριτήρια, κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί η νυν δημοτική αρχή στις επιλογές των περασμένων καλλιτεχνικών διευθυντών, αυτή τη φορά δεν θα παίξουν ρόλο, με βάση τουλάχιστον τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει για το όλο θέμα.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ανήκουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε άρθρα τους προς τα ΜΜΕ, αναφέρθηκαν στις απόλυτα διαφανείς διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι ώρας. 

Εξάλλου, οι ακροάσεις των υποψηφίων ολοκληρώθηκαν σε ένα δημιουργικό και συνεργατικό κλίμα το οποίο άφησε πλήρως ικανοποιημένα όλα τα μέλη του συμβουλίου. Μένει οπότε η τελική επιλογή και ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους ψήφους.