Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητάει τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών μουσικών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Οι επαγγελματίες μουσικοί έχουν μείνει εκτός εργασίας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας», η πολύμηνη απουσία από την εργασία έχει οδηγήσει τον κλάδο στα πρόθυρα καθολικής φτωχοποίησης και αδυναμίας επιβίωσης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, οι δύο στους τρεις επαγγελματίες μουσικούς δεν έλαβαν ούτε το -ύψους 534 ευρώ- επίδομα της αναστολής εργασίας, το οποίο έλαβαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού κλάδου, λόγω του γεγονότος ότι τα καταστήματα στα οποία εργάζονταν δεν λειτούργησαν το Νοέμβριο.

Από την άλλη μεριά, οι επαγγελματίες μουσικοί δεν έλαβαν ούτε το επίδομα ειδικού σκοπού του Μαρτίου, γεγονός που εξάντλησε τις οικονομικές τους αντοχές.

Τέλος, είναι εξίσου απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι επαγγελματίες μουσικοί στερούνται και φαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα".

 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης και φαρμακευτικής κάλυψης των επαγγελματιών μουσικών και β) πότε αναμένονται τα παραπάνω μέτρα.