Πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της επιβατικής κίνησης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια, αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο αεροδρόμιο του Αράξου που στην ουσία διαχειρίζεται από πλευράς τουλάχιστον των υποδομών του η Πολεμική Αεροπορία, προχώρησε στην ένταξη του αερολιμένα σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει να κάνει με την μείωση του κόστους των ταξιδιωτικών τουριστικών πακέτων και την προβολή του στο εξωτερικό.

Η Περιφέρεια γνωρίζοντας ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι σε κάθε περίπτωση ένα βαρόμετρο για τον τουρισμό της Ηλείας και της Αχαΐας, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας και ότι αυτό είναι που τροφοδοτεί τα τελευταία χρόνια το 80% της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό, προσπάθησε να ενισχύσει την επισκεψιμότητα του.

Το πρόγραμμα αυτό έχει να κάνει με τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων για τους ενδιαφερόμενους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, με το αεροδρόμιο του Αράξου να έχει πλέον την δυνατότητα να εξασφαλίζει μέσω του προγράμματος αυτού, χαμηλότερες τιμές για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάζεται κα που φέρνουν κατά κύματα τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού.

Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείo για παράδειγμα από την Ρωσία που είναι να φέρει τουρίστες στην χώρα θα προτιμήσει έτσι το αεροδρόμιο του Αράξου από ένα άλλο αεροδρόμιο που δεν είναι εντός του προγράμματος αυτού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Περιφέρειας το πρόγραμμα αυτό θα δώσει μια άλλη πνοή στο αεροδρόμιο του Αράξου τα επόμενα χρόνια και κατά συνέπεια θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την τουριστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα.

Όμως δεν έχει να κάνει με την φετινή τουριστική σεζόν, αλλά κυρίως με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όταν ξεκινήσει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυτού φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και μέσα σε αυτά εντάσσονται και οι διάφορες καμπάνιες που θα πρέπει να προωθηθούν στο εξωτερικό για την ανάδειξη του αβαντάζ του αεροδρομίου του Αράξου, κάτι που θα συνδυαστεί ασφαλώς με την προβολή των ομορφιών της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και των σημείων εκείνων που θα πρέπει ένας επισκέπτης να δει από κοντά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών που φτάνουν στην Ελλάδα από κάποια συγκεκριμένη αεροπορική πύλη εισόδου, καταλύει σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της εκάστοτε περιοχής. Κάτι που ισχύει ασφαλώς και για την περίπτωση του Αράξου.