Η απόλυτη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου συνεχίζει να απασχολεί τις τηλεοπτικές εκπομπές πανελλήνιας εμβέλειας ενώ το ενδιαφέρον τράβηξαν και όσα υποστήριξε ο διευθυντής της στο υπόμνημα του προς τις υγειονομικές αρχές που αποκάλυψε το agrinionews.gr.

Στο LiveNews του MEGA μίλησε ο σύζυγος 44χρονης που κατέληξε μέσα στην εντατική του νοσοκομείου Αγρινίου. «Δεν τα κατάφερε έξω στη ΜΑΦ, μπήκε ΜΕΘ αλλά δεν είχε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης.

Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε τι δεν έγινε. Αν έγινε κάποιο λάθος αν δεν έγινε. Το κακό ήταν ότι δεν μετακινιόταν. Προσπάθησα να την μετακινήσω (σε άλλο νοσοκομείο). Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, δεν είχε καθόλου οξυγόνο», ανέφερε ο σύζυγος της άτυχης 44χρονης.

Η επιδείνωση της γυναίκας, που μέχρι τότε ήταν υγιέστατη, ήταν ραγδαία. Η σκέψη ότι παρότι πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου οδηγώντας, από την εισαγωγή της και μετά δεν παρουσίασε ούτε μια στιγμή βελτίωση, βασανίζει τον σύζυγό της.

«Δεν είχε υποκειμένα νοσήματα. Έφυγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο πήγε κάτω (στο νοσοκομείο). Με προβληματίζει, με προβληματίζει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν προβληματίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ. Έχω το παιδί που δίνει πανελλήνιες ο ένας» πρόσθεσε.

Οι γιατροί της ΜΕΘ εξαρχής δεν έδιναν πολλές ελπίδες στον σύζυγο της 44χρονης υποστηρίζοντας πως η κατάσταση της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. «Τετάρτη μιλάγαμε στο τηλέφωνο.

Τετάρτη βράδυ είχε αρχίσει να έχει δύσπνοια. Πέμπτη πρωί την πήραν κατευθείαν γιατί δεν μπορούσε ν’ ανασάνει γιατί ο πνεύμονας της έχει γίνει χάλια. Ο πνεύμονας έγινε σαν τοίχος, έφραξε τελείως. Από την Πέμπτη το πρωί ήταν με 0 οξυγόνο. Αυτό μας λέγανε» σημείωσε.

«Περιμένω πρώτα να δω τι θα πει ο Εισαγγελέας γιατί έμαθα ότι μπήκε εισαγγελέας. Άλλος μπορεί να πήγε βαριά, άλλος μπορεί να ήταν 90 χρονών, άλλος ήταν έτσι ήταν αλλιώς, η σύζυγος μου όμως ήταν 44 χρονών, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα», δήλωσε ο σύζυγος τη 44χρονης.

Η άτυχη 44χρονη ήταν μητέρα δύο αγοριών με το μεγαλύτερο να δίνει από χτες τη δική του μεγάλη μάχη στις πανελλήνιες εξετάσεις.