Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Να σημειωθεί πως 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, το ένα στις 10.30 το πρωί και το άλλο στις 7μμ, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, σωματείων και εκπροσώπων φορέων.

Να σημειωθεί, πως από την σημερινή απεργία με απόφαση της ΑΔΕΔΥ εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων προκειμένου να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των υποψηφίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, θα συμμετέχουν, στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, που διοργανώνεται στις 10.30 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί, η Δημοτική Αρχή, θα παραστεί στην προσυγκέντρωση των Σωματείων του Δήμου, μπροστά στο Δημαρχείο και μαζί τους θα πορευτεί προς το Εργατικό Κέντρο.

Η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου, θα δώσουν για μια ακόμα φορά βροντερό «παρών», συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, απαιτώντας:
Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία.
Η Δημοτική Αρχή, θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Από τον Σύλλογο Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, και γι αυτό σήμερα, από τις 11 το πρωί, έως την λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση αναφέρει πως «δε θα επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” που οραματίζονται. Λέμε ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα – Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της ζωής μας. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς – εργασιακά δικαιώματα, λιγότερες ώρες εργασίας, χωρίς μείωση μισθών, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και το συνδικαλισμό».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις. «Η θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική στήριξη είναι τραγική και προδιαγράφετε ιδιαίτερα ζοφερή με νέο κύμα λουκέτων και έξαρσης της ανεργίας. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο», αναφέρει ο Εμπορικός.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στα ΜΜΕ, από 2μμ έως 6μμ.