Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας τις πρωινές ώρες της Κυριακής προέβη στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών οι οποίοι διενεργούσαν αλιεία με χρήση του αλιευτικού εργαλείου «πεζόβολου» εντός απαγορευμένης για αλιεία ζώνης.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13-06-2021 στη θαλάσσια περιοχή Ναυτικού Οχυρού Αράξου Ν. Αχαΐας στελέχη του Γρ. Ασφάλειας και υπηρεσιακού πλωτού του Κ.Λ.Πάτρας σε συντονισμένη επιχείρηση με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου εντόπισαν δύο (02) ημεδαπούς άνδρες να αλιεύουν εντός της απαγορευμένης ζώνης του Ναυτικού Οχυρού Αράξου κόλπου Πατρών, με τη συνέργεια έτερων δύο (02) ημεδαπών ανδρών οι οποίοι παρέλαβαν το αλίευμα και το αλιευτικό εργαλείο από τους προαναφερθέντες άνδρες και τα φόρτωσαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα και ακολούθως σε έτερο όχημα προκειμένου να αποφύγουν της σύλληψης.

Ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών ενώ επιπρόσθετα επιβλήθηκαν σε αυτούς χρηματικά πρόστιμα στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και κατασχέθηκε το παράνομο αλίευμα βάρους είκοσι οκτώ (28) κιλών το οποίο διατέθηκε σε ευαγή ιδρύματα.