Δεν θα απεργήσουν τελικά οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες ξεκίνησαν χθες, 14 Ιούνιου και βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με δήλωσή του είχε ζητήσει να μην απεργήσει η ΟΛΜΕ προκειμένου οι εξετάσεις των υποψηφίων να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της -προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην αγωγή εξηγείται ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπουργό κυμάνθηκε και η Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στα παραπολιτικά, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η αγωγή προς την ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο να μη τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Παράλληλα η κ. Μακρή τόνισε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία και αναμένεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.