Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ μαζί με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου βρέθηκε στον Αμπελώνα όπου συνεχίζονται ακόμα πιο εξονυχιστικά οι έρευνες.

Στο επίκεντρο εξακολουθεί να βρίσκεται η αποθήκη της αγροικίας που το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν τα δυο καλάσνικοφ, η κλεμμένη μοτοσικλέτα, τα φυσίγγια και οι κάλυκες αλλά και το σπίτι του πεθερού του 39χρονου που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας του Ντίμη Κορφιάτη.

Οι Αρχές πήραν αποτυπώματα τόσο από το δίκυκλο όσο και από τους υπόλοιπους χώρους, ελήφθησαν νέες καταθέσεις και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως θα εντοπίσουν κι άλλα ευρήματα που πιθανόν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο παρελθόν αλλά και πιθανά μελλοντικά «συμβόλαια» που είτε σχετίζονται με την υπόθεση της Ζακύνθου, είτε αποτελούν «παρακλάδι» της είτε είναι κάτι εντελώς καινούριο.

Η ύπαρξη άλλωστε τόσο του όπλου όσο και των κλεμμένων οχημάτων οδηγεί και τις Αρχές στην εκτίμηση πως πιθανότατα κάποιο νέο χτύπημα ετοιμαζόταν και μάλιστα δεν είναι διόλου απίθανο αυτό να γινόταν στην Ηλεία. Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο χωριό αλλά σε άλλο κτήμα σε πιο κεντρικό σημείο εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.


Τι λένε οι κάτοικοι

"Μάλλον συνδέουν το γεγονός της δολοφονίας του Ζακυνθινού με το όνομα του κατηγορούμενου. Τώρα τι αληθεύει, εγώ δεν μπορώ να ξέρω.

Στο χωριό είχαν αντιληφθεί την παρουσία του νεαρού σε κάποιες χρονικές στιγμές παλαιότερα. Ήρθε, είδε, κάτι άφησε και μετά δεν ξέρουμε τι έφερε και τι έγινε". 

«Είδαμε τον κατηγορούμενο που ήρθε στο κτήμα με μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο. Άφησε το αυτοκίνητο εδώ γιατί ήταν χαλασμένο και το καλοκαίρι θα ερχόταν η γυναίκα του να το έπαιρνε να πηγαίνει στη θάλασσα. Πέραν από το ότι δούλευε για τον εφοπλιστή, δεν γνωρίζαμε κάτι άλλο».

Πηγή: patrinews.com