Μετά τους υποψηφίους των ΓΕΛ που ξεκίνησαν την Δευτέρα την προσπάθεια τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για μια θέση στο πανεπιστήμιο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σειρά των υποψηφίων των ΕΠΑΛ για να μπουν στη μάχη.

704 υποψήφιοι σε όλη την Αχαΐα κάθισαν από το πρωί στα θρανία και στα εξεταστικά κέντρα πουν έχουν οριστεί για να δώσουν το μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Τα θέματα δόθηκαν στην ώρα τους και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή των εξετάσεων.  

Οι υποψήφιοι έγιναν δεκτοί με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από τον χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).