Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου Γιώργος Σαββίδης, ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις κατά των 15 αστυνομικών, οι οποίοι επέδειξαν αμέλεια υπηρεσιακού καθήκοντος, στην υπόθεση της εξαφάνισης αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, που δολοφονήθηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο πρώην αξιωματικό, Νίκο Μεταξά, ο οποίος εκτίει ποινή επτά φορές σε ισόβια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Γενικού Εισαγγελέα, τα στοιχεία που συνθέτουν τις υποθέσεις δεν επιτρέπουν στοιχειοθέτηση αμέλειας καθήκοντος, λόγω ένοχης διάνοιας και για αυτό θα ήταν προτιμότερη η πειθαρχική δίωξη των 15 αστυνομικών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις μελών της αστυνομίας που είχαν δεχθεί καταγγελίες για την εξαφάνιση των γυναικών που αργότερα βρέθηκαν δολοφονημένες, και δεν έπραξαν όσα θα έπρεπε ώστε να διαπιστωθεί πως εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους. Οι αστυνομικοί στις περισσότερες περιπτώσεις έστελναν τις υποθέσεις στο αρχείο ως μη εξιχνιασθείσες θεωρώντας πως οι γυναίκες είχαν εγκαταλείψει την Κύπρο ή είχαν περάσει στα κατεχόμενα.

Πηγή: protothema.gr