Το ποδοσφαιρικό του μέλλον με την ΑΕΚ συνέδεσε και επίσημα ο Πέτρος Μάνταλος.

Όπως αναμενόταν μετά τη συμφωνία των δυο πλευρών προ μηνών, ο Έλληνας άσος υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του. Θα συνεχίσει λοιπόν να φοράει τα κιτρινόμαυρα ως το 2024 και θα μπει ως αρχηγός της «Ένωσης» την επόμενη σεζόν στην «Αγια-Σοφιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου της με τον Πέτρο Μάνταλο έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί τον αρχηγό της ΑΕΚ και τον αγωνιστικό της ηγέτη την τελευταία επταετία, έχοντας κεντρικό ρόλο στις επιτυχίες που κατέγραψε η ομάδα μας από τη στιγμή της επανεκκίνησης που έκανε το 2013, μέχρι την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην συνεπή παρουσία της στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ και εντάχθηκε στην ομάδα ένα χρόνο αργότερα, όταν αυτή αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.
Μαζί της επέστρεψε στη Super League, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2016, πετυχαίνοντας στον τελικό το πρώτο γκολ της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό (2-1), κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 2018, το πρώτο έπειτα από 24 χρόνια και αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League και του UEFA Champions League.

Παρά το γεγονός ότι μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια (Μάρτιος 2015 και Οκτώβριος 2017) υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα, σε αυτή την επταετία ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει 175 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, 43 στο Κύπελλο και 29 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συνολικά έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 247 αγώνες, έχοντας 51 γκολ και 72 ασίστ.

Παράλληλα, μέσω της ΑΕΚ έγινε διεθνής ήδη από το 2014 και από τότε αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει σε 36 αγώνες, σκοράροντας 4 φορές.

Πέτρο για πάντα εδώ, για πάντα αρχηγός!

Σου ευχόμαστε όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, να είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα σου επιφυλάσσει το μέλλον…»