Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στα εξεταστικά κέντρα της Πάτρας και της Αχαΐας για τους παραπάνω από 3.000 υποψηφίους που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέα Ζέρβα, όλα έγιναν όπως έπρεπε, με τους υποψηφίους να παίρνουν στην ώρα τους τα θέματα και ταυτόχρονα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

«Τόσο τα εξεταστικά κέντρα, όσο και τα βαθμολογικά κέντρα, αλλά και οι επιτροπές έδειξαν ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ξεκίνημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει αρκετές προετοιμασίες και εργασίες για να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ακόμα και σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις που υπήρξαν κάποια προβλήματα, λύθηκαν άμεσα και γρήγορα. Συνεχίζουμε έτσι και  για τις επόμενες ημέρες».

Τα μοναδικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν είναι σε δύο εξεταστικά κέντρο του Αιγίου όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να αργήσουν να δοθούν τα θέματα στους υποψηφίους κατά περίπου είκοσι λεπτά.

Σημειώνουμε ότι την πρώτη μέρα των εξετάσεων στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας συμμετείχαν 2.411 υποψήφιοι, ενώ από την δεύτερη μέρα και μετά μπαίνουν στη μάχη και οι 704 υποψήφιοι του ΕΠΑΛ.

Σε ότι αφορά την βατότητα των θεμάτων που έπεσαν στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας ήταν δύσκολα, όμως, αρκετά ενδιαφέροντα ως προς την ανάπτυξη τους.