Με τον «Προδότη», μία δραματική - βιογραφική ταινία, συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η ταινία είναι προϊόν Ιταλο-Γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο ο οποίος με εξαιρετικό τρόπο περιγράφει και αποτυπώνει το ξέσπασμα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 του πολέμου ανάμεσα στις οικογένειες της σισιλιάνικης Κόζα Νόστρα για τον έλεγχο του εμπορίου ηρωίνης. Ο Μάρκο Μπελόκιο όντας έξι περίπου δεκαετίες σκηνοθέτης, εστιάζει για μία ακόμα φορά το φακό του πάνω στην ιταλική πραγματικότητα, με ερέθισμα πραγματικά γεγονότα.

Οι ήρωες του Μπελόκιο είναι όλοι τους άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα σε ασφυκτικά κοινωνικά όρια, τα οποία προσπαθούν να υπερβούν με την –αντισυμβατική, επαναστατική– συμπεριφορά τους. Αναπόδραστα, έρχονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή εξουσίας, από την οικογενειακή και τη θρησκευτική έως την κυβερνητική και τη στρατιωτική, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της εξέγερσής τους.

Όπως και ο Τομάζο Μπουσέτα, ένας φτωχός Σικελός που έγινε από μικρός μέλος της πανίσχυρης Κόζα Νόστρα, για να εξελιχθεί σε αρχηγό μαφιόζικης οικογένειας του Παλέρμο με το παρατσούκλι «το αφεντικό των δύο κόσμων.

Ο Μπουσέτα, στέλεχος της Μαφίας, αναζητά καταφύγιο στη Βραζιλία, καθώς το ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχει ξεκληρίσει όλους τους συμμάχους που είχε. Μετά τη σύλληψή του από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και την έκδοσή του στην Ιταλία, ο Μπουσέτα οδηγείται σε μια απόφαση που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας. Κανονίζει συνάντηση με τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και αποκηρύσσει τους όρκους πίστης προς την Κόζα Νόστρα. Είναι πλέον ένας προδότης...

Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio

Πρωταγωνιστούν: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο, Λουίτζι Λο Κάσο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου στην πλαζ της Αγυιάς και την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Σαραβάλι  (ΚΑΣΤΡΟ).

Ο ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ ΠΗΓΕ… ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ

Ο τελευταίο σταθμός της ταινίας του Γούντι Άλεν «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» με την οποία άνοιξε για φέτος η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, ήταν το βράδυ της Κυριακής (χθες) η πλατεία Ταραμπούρα.

Το κοινό είχε την τύχη να απολαύσει μια από τις ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στις καύτερες δέκα του μεγάλου σκηνοθέτη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος να φιλοξενηθούν δράσεις πολιτισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονίες και συνοικίες της πόλης, προσθέτοντας ότι ο  πολιτισμός δίνει δύναμη στους ανθρώπους..

 



Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Official Greek Trailer