Aντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες μονάδες περιλαμβάνει αρκετές παλιές περιπτώσεις, ακόμη και σε βάθος τετραετίας, καθώς και νέες, ενώ διαρκώς εμπλουτίζεται.

Ενα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, το «Hotel Rex» (φωτογραφία), που βρίσκεται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο δίπλα από το δημαρχείο της πόλης, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Ιουλίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas.

Διαθέτει 44 δωμάτια και αποτελείται από 4 ορόφους και δώμα συνολικής επιφανείας 2.966 τ.μ. Είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται να βγει στο σφυρί.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.277.642 ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής το Πρωτοδικείο Καλαμάτας διέταξε τη διόρθωση της κατασχετήριας έκθεσης με αύξηση στα 5.401.419 ευρώ.

Στην κούρσα σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί το 5άστερο «Kandia’s Castle Resort & Thalasso» στο Ναύπλιο, της εταιρείας Παλαμήδης Α.Ε. (Κ. Μάρκου Α.Ε. Τουριστικών Επιχειρήσεων), από τα γνωστά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Για το συγκεκριμένο υπάρχει ενδιαφέρουσα προϊστορία, καθώς η Alpha Bank από το 2017 προσπάθησε να θέσει την επιχείρηση σε ειδική διαχείριση, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Σημειώθηκε όμως και μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ανατροπή μόλις πριν από πέντε ημέρες, αφού την 1η Ιουνίου το Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκανε δεκτή την ανακοπή της εταιρείας διορθώνοντας αφενός το μέγεθος της έκτασης στην οποία αναπτύσσεται το συγκρότημα (σε 31.536,38 τ.μ. από 28.628,57 τ.μ.), αφετέρου υπερδιπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς σε 15 εκατ. ευρώ, από 6.023.642 ευρώ.

Με αυτή την τιμή έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 9 Ιουνίου και με επισπεύδουσα τη Cepal Hellae. . Το «σφυρί» αφορά το δικαίωμα πλήρους κυριότητας ενός ενιαίου ακινήτου, συνολικής έκτασης 31.536,38 τ.μ.μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην παραλία Κάντια.

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 137 δωματίων, ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίσματα συνολικής επιφάνειας 6.306,99 τ.

Στο Λέχαιο Κορινθίας βρίσκεται το ξενοδοχείο της εταιρείας Κορινθιακή Ακτή Α.Ε. που είναι τετραώροφο και δυναμικότητας 108 κλινών. Το ξενοδοχείο λειτούργησε μέχρι το 2005, αλλά στη συνέχεια στο πλαίσιο ανακαίνισής του έγιναν καθαιρέσεις όλης της οικοδομής πλην του σκελετού και έκτοτε παρέμεινε ημιτελές. Βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 23 Ιουλίου από τη Cepal με αρχική τιμή 566.000 ευρώ.