Η οπτικοποιημένη αφήγηση του αγώνα του 1821 μετά από τα έργα τέχνης πραγματοποιήθηκε  όμως, η Πάτρα δεν συμμετείχε  στο πρόγραμμα αυτό.

Πρόκειται για τις εικόνες με τους ήρωες του 1821 και από την ελληνική επανάσταση που προβάλλονταν  με την τεχνική του projection mapping. H επιτροπή της Ελλάδας 2021 για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση επέλεξε 18 κτίρια της επικράτειας, αφήνοντας όμως από έξω την Πάτρα.

Είναι άγνωστο αν η επιλογή αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τα κριτήρια της επιτροπής ή ο αποκλεισμός οφείλεται και έλλειψη ενδιαφέροντος του δήμου.

Πάντως, η δράση ονομάζεται «Επιθυμία Ελευθερίας» και είναι αρκετά εντυπωσιακή. Οι προβολές περιείχαν απεικονίσεις από τη ζωή στην Ελλάδα πριν την Επανάσταση, ενώ παρουσίασαν  γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη του Αγώνα, όπως η σύσταση της Φιλικής Εταιρείας ή η εξέγερση στη Μολδοβλαχία.

Επιπρόσθετα προβλήθηκαν δραματοποιημένες καθοριστικές στιγμές του Αγώνα, όπως η Μάχη στα Δερβενάκια και η Έξοδος του Μεσολογγίου.

Εκτός από την ιστορία της επανάστασης, οι προβολές συνδέονταν και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης, ενώ παράλληλα με την προβολή έγινε και ένα είδους  show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο του κάθε κτιρίου.


Η Πάτρα, με προεξέχοντα το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων είχε την υποδομή για να συμμετάσχει σε αυτή την δράση που ομολογουμένως ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και θα έδινε μία άλλη αισθητική στην πόλη.

Οι πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε η δράση είναι: Αθήνα (κτήριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτήριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι - Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου).