Στην κορυφή της λίστας των Βρετανών ταξιδιωτών τοποθετεί τη Νάξο η Daily Telegraph.

«Μόλις «πρασινίσει» η Ελλάδα για τους Βρετανούς, η Νάξος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να βρεθεί στην κορυφή των επιλογών των Βρετανών ταξιδιωτών» δηλώνει η ταξιδιωτική συντάκτρια εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους σε ένα εκτενές άρθρο – «ύμνο» για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

Η ηρεμία «δένει» αρμονικά με το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον της Νάξου που επιφυλάσσει στον ταξιδιώτη πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις. Η μακραίωνη ιστορία, ο πολιτισμός και η αστείρευτη μυθολογία της Νάξου είναι χωρίς αμφιβολία το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο.

Η σχέση των κατοίκων με τη γη και τα τοπικά προϊόντα που παράγουν, προσδίδουν αυθεντικότητα και μοναδικότητα στον προορισμό, ενώ τεκμηριώνουν απόλυτα για ποιο λόγο ο Θεός Διόνυσος συνάντησε και ερωτεύτηκε στη Νάξο την Αριάδνη, προσφέροντας στο νησί το θείο δώρο της γονιμότητας.

Εγκωμιαστικό άρθρο και από το Reader’s Digest
Στο ίδιο μήκος κύματος για το ονειρικό Κυκλαδίτικο νησί εκπέμπει ένα ακόμη έγκυρο Βρετανικό Μέσο την ίδια περίοδο, το διαχρονικό Reader’s Digest, μέσα από πρόσφατο άρθρο του.

Ο δημοσιογράφος που επισκέφτηκε τη Νάξο μετά από πρόσκληση του Δήμου, αποτυπώνει τον ενθουσιασμό του για την ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων, την ασυναγώνιστη ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών και τη γαστρονομία, ενώ εστιάζει ιδιαίτερα στην άρρηκτη σύνδεση των αρχαίων μύθων με την εντυπωσιακή φύση του νησιoύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αναφέρει το όρος Ζας που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Νάξου αλλά και των Κυκλάδων και στο οποίο σύμφωνα με τη μυθολογία, ένας αετός παρέδωσε στο Δία τον δημοφιλή κεραυνό του.

«Με «πρωταγωνιστές» τη φύση, τη μυθολογία και τη γεύση, επαγγελματίες και Δήμος αναδεικνύουμε εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη να αφήσει πίσω του όλα όσα πέρασε το προηγούμενο διάστημα. Παρά τις δυσκολίες, δεν πρέπει να υποτιμούμε την πραγματική δίψα του κόσμου για ταξίδι. Οι κρατήσεις από Ελλάδα και Ευρώπη έχουν ανοδική πορεία, ενώ είναι εμφανές πως και οι Βρετανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.