Στο ίδιο έργο θεατές οι φιλόζωοι της Πάτρας και αυτό το καλοκαίρι, βλέποντας τα γατάκια που ζουν στα ξύλινα σπιτάκια που έχουν φτιαχτεί μεταξύ του Φάρου και του Νότιου Πάρκου, να πέφτουν θύματα κακοποίησης και κακομεταχείρισης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν σε αναρτήσεις τους στο facebook δράστες αυτής της συμπεριφοράς και της κακομεταχείρισης των μικρών γατιών, είναι οι σκηνίτες ρομά που όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου.

Οι ανήλικοι ρομά, όπως λένε οι φιλόζωοι που έχουν γίνει μάρτυρες αυτής της κακοποίησης, παίρνουν τα γατάκια από τις μητέρες τους και τα ξύλινα σπιτάκια τους και τα μετατρέπουν σε… παιχνίδι.

Με την ανοχή των γονιών τους και των μεγαλύτερων τους που δεν έχουν την καλλιέργεια και τη μόρφωση για να τους μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη για τα ζώα, τα κλωτσούν, τα πετούν και πολλές φορές τα ρίχνουν στην θάλασσα με αποτέλεσμα αυτά να πνίγονται και να χάνουν τη ζωή τους. 

Με βάση τα όσα αναφέρουν στο facebook οι φιλόζωοι όσοι από αυτούς έχοντας γίνει μάρτυρες αυτών των περιστατικών έχουν προσπαθήσει να προφυλάξουν τα γατάκια και έχουν αντιδράσει σε αυτή την κακοποίηση, έχουν απειληθεί από τους σκηνίτες.

Παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν και για την περιοχή της Τριών Ναυάρχων, αλλά και για τη Μαρίνα. Το όλο θέμα το γνωρίζουν στον δήμο της Πάτρας, ενώ έχουν γίνει και αρκετά παράπονα από τους φιλόζωους στους συμβούλους της δημοτικής αρχής για το θέμα των αδέσποτων ζώων, ζητώντας τους την άμεση παρέμβαση τους.

Όμως το ενδιαφέρον από πλευράς μελών της δημοτικής αρχής και γενικότερα του δήμου για το όλο θέμα δεν είναι μεγάλο, κρίνοντας από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί (όχι από τους συμβούλους που είναι και αυτοί φιλόζωοι) στους καταγγέλλοντες. 

Το ζήτημα γνωρίζει και η αστυνομία που και αυτή από την πλευρά της δεν έχει ενεργήσει, τόσο για την φερόμενη κακοποίηση των ζώων, όσο και για την απομάκρυνση των ρομά από την παραλιακή ζώνη και ειδικότερα από τον συγκεκριμένο χώρο.