Ένας πατρινός βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη πορεία της Μαρίας Σάκκαρη και την καθιέρωση της στο διεθνές στερέωμα του τένις.

Ο λόγος για τον γυμναστή της τον πατρινό Γιώργο Παναγιωτόπουλο, έναν από τους κορυφαίους σπρίντερ της χώρας μας στα νιάτα του, που έχει αναλάβει την τενίστρια που έφτασε μια ανάσα πριν από τον τελικό του Roland Garros, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλη την χώρα.

Η συνεργασία του πατρινού γυμναστή με τον πρωταθλήτρια μας δεν είναι τωρινή, ούτε νέα. Έχει ξεκινήσει πριν από 12 χρόνια και για τους καλά γνωρίζοντες ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας της Μαρίας Σάκκαρη οφείλεται και στον πατρινό γυμναστή.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος έχει δεσπόζουσα θέση στο τεχνικό επιτελείο που κρύβεται πίσω της. Είναι ο άνθρωπος που την ανέλαβε όταν η Μαρία ήταν μόλις στα 14 της και είχε αποφασίσει να ξεκινήσει την πορεία της σε ένα πιο υψηλό επίπεδο στο τένις.

Και να που έχει φτάσει. Στις 20 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου βάζοντας πλέον πλώρη μετά από τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο Roland Garros για την κορυφή. Βλέπετε είναι μία αθλήτρια που μπορεί να καταφέρει τα πάντα και οι δυνατότητες της, όπως και η θέληση, αλλά και το πείσμα της, δεν έχουν όρια.


Τι έχει πει για την αθλήτρια του

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος είχε πει μιλώντας στο Gazzeta: «Με την Μαρία μιλάμε σαν πατέρας και κόρη μετά από τόσα χρόνια. Έχει συγκεκριμένες φιλοδοξίες, αλλά δεν τις εξωτερικεύουμε. Δεν θα είχαμε μπει σε αυτή την διαδικασία αν δεν πίστευε και η ίδια στους στόχους της. 

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη χαρά για την ίδια. Το σκεφτόταν από πέρυσι και θέλει να διακριθεί. Έχει μεγαλώσει σε μια αθλητική οικογένεια και έχει ζήσει με την μητέρα της αυτή την εμπειρία. Θέλει να πάει καλά στο Τόκιο. Και αν κάνει μικτό με τον Στέφανο (Τσιτσιπάς) πιστεύω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον». 

Τέλος, ο πρώην πρωταθλητής των σπριντ, είχε σημειώσει πως η εξέλιξη της Σάκκαρη ως τενίστρια, είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό. «Η πορεία της Μαρίας είναι ένα παράδειγμα για όλους ότι δουλεύοντας μεθοδικά μπορείς να εκπληρώσεις το όνειρό σου. Εύχομαι πραγματικά να κάνει όσα ονειρεύεται κι εγώ θα είμαι δίπλα της να την βοηθάω».