Εντυπωσιάζει η θέληση του Αλέξανδρου Σκούρτη να διακρίνεται στο στίβο που λατρεύει, αλλά και να κυνηγάει την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο.

Μαθητής του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, ο Αλέξανδρος, τα δίνει όλα για να πετύχει στη Σχολή που θέλει να περάσει.

Όμως, μετέχοντας στους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ανδρών κατάφερε να έχει μεγάλη διάκριση.

Αυτό συγκίνησε τη δημοτική αρχή της Πάτρας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση συγχαίροντας τον άξιο αθλητή. «Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, συγχαίρουν τον μαθητή του  Λαϊκού Φροντιστηρίου  Αλέξανδρο - Διαμαντή Σκούρτη, για τις επιδόσεις του στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών, στην Πάτρα, κατακτώντας την 1η θέση στο 4χ400 Κ23 ανδρών και την 9η θέση στα 1500 ανδρών.

Συγχαρητήρια και στους προπονητές, στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, που παρ’ όλες τις δυσκολίες, συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά, να αξιοποιούν το ταλέντο και να φέρνουν σε επαφή με το άθλημα χιλιάδες νέους και νέες.

Είναι σημαντικό τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν και μετά από αυτή την επιτυχία, να έχουν εμπειρίες και να μην παραμερίζονται από λόγους που «επιβάλλουν» οι κανόνες της αγοράς στον αθλητισμό».