Κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στο αεροδρόμιο του Αράξου, με τις πτήσεις σε σύγκριση με τον Μάιο να έχουν αυξηθεί από την 1 Ιουνίου και μετά.

Τα μηνύματα για το ερχόμενο διάστημα μετά τις λιγοστές πτήσεις με τις οποίες ξεκίνησε η καλοκαιρινή σεζόν και τις πολλές ακυρώσεις, δείχνουν πιο ενθαρρυντικά κρίνοντας από αυτές που έχουν προγραμματιστεί.  

Πιο συγκεκριμένα με βάση τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην Δυτική Ελλάδα θα έρθουν μέσω του αεροδρομίου του Αράξου επισκέπτες από την Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Λιθουανία, την Τσεχία, την Πολωνία αλλά και την Σλοβακία.

Οι πτήσεις που είναι να γίνονται με βάση τον προγραμματισμό αυτόν και σε περίπτωση που δεν θα έχουμε ακυρώσεις είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση και τις περισσότερες ημέρες ξεπερνούν τις δύο και τις τρεις.

Πτήσεις από διάφορες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Κυρίαρχο ρόλο βέβαια στον προγραμματισμό αυτόν θα έχουν και αυτόν τον μήνα οι πτήσεις από τις πόλεις της Γερμανίας που ως γνωστόν στηρίζουν την Δυτική Ελλάδα και γενικότερα την Πελοπόννησο.

Μέσα στις προγραμματισμένες πτήσεις θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και ορισμένες ιδιωτικές που είναι να γίνουν από την Ιορδανία (προς Αθήνα), από την Ισπανία (προς Σερβία), από την Μύκονο (προς Ρωσία), από την Αθήνα (προς Ιορδανία) και από την Κάρπαθο (προς Ρουμανία). 

Προγραμματισμένες πτήσεις έχουν κλειστεί για τον επόμενο μήνα και από την Ρωσία, αλλά και την Ουκρανία, δύο αγορές που φαίνεται ότι σε περίπτωση που παύσουν τα μέχρι τώρα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, θα μας επιλέξουν για τις διακοπές τους.

Υπάρχει λοιπόν μία κινητικότητα για τον Ιούνιο που αφήνει ορισμένες ελπίδες για να πάνε τα πράγματα καλύτερα τους επόμενους δύο μήνες. Όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα που έχει η κάθε χώρα και από κατά πόσο θα βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση της δικής μας.

Η πτώση πάντως των κρουσμάτων στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαήμερο, μια πτώση που είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται, φαίνεται ότι έχει κάνει θετικό αντίκτυπο στα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και μέσα από αυτό κερδισμένη θα βγει και η Δυτική Ελλάδα.

Δείτε τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο του Αράξου για τον μήνα Ιούνιο.