Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, το σώμα σας δουλεύει… υπερωρίες προκειμένου να μεγαλώσει μια νέα ζωή μέσα σας. Έτσι, αυτήν την περίοδο η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι πιο ισορροπημένη από ποτέ. Κι ενώ δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που μπορούν από μόνες τους να εξασφαλίσουν ότι προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη, ορισμένες επιλογές μπορούν να τονώσουν σημαντικά τον οργανισμό σας. Ορίστε λοιπόν οκτώ τροφές που αξίζουν μια θέση στο πιάτο σας.

Φακές

Πρωτεΐνη, σίδηρο και φυλλικό οξύ είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα δώρα του ταπεινού οσπρίου. Φυσικά, και τα υπόλοιπα όσπρια αποτελούν καλές επιλογές.
Ξηροί καρποί

Είναι πλούσια σε καλά λίπη, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για εσάς την ίδια όσο και για την ανάπτυξη του εμβρύου. Φάτε τους σκέτους, ως σνακ ή προσθέστε τους σε σαλάτες, όμως φροντίστε να μην είναι αλατισμένοι.
Αυγά

Σας προσφέρουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε, ενώ αποτελούν και καλή πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών του παιδιού σας.
Βρώμη

Εκτός από τις πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, η βρώμη είναι και ιδιαιτέρως πλούσια σε φυτικές ίνες. Έτσι, είναι ικανή να σας ανακουφίσει από ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, τη δυσκοιλιότητα.
Γιαούρτι

Σας χαρίζει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φυλλικού οξέος, δύο συστατικών απολύτως απαραίτητων κατά τη διάρκεια της κύησης.
Μάνγκο

Το εξωτικό φρούτο δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά και εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, αλλά και σε κάλιο.
Αβοκάντο

Κι όμως, αυτό το λιπαρό λαχανικό μπορεί να καταπραΰνει την πρωινή ναυτία.
Καρότα

Το λαχταριστό λαχανικό ενισχύει την ανάπτυξη των δοντιών, των οστών και των ματιών του μωρού σας.