Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες και κοστοβόρες μουσικές παραγωγές αυτού του καλοκαιριού, που θα φέρει στην ίδια σκηνή, περισσότερα από 100 μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας της Μαντολινάτας, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντού του Σωματείου, μαέστρου Νίκου Δημογιάννη.
Εκτός από τη καταξιωμένη Πατρινή σοπράνο, ερμηνεύουν οι άξιοι καλλιτέχνες, Αλεξία Μαράτου, Ζωή Καραγκούνη, Λίνα Γερoνίκου και Νίκος Παπακώστας.
Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Έλενα Φέντκο, ενώ την ενορχήστρωση και διεύθυνση θα έχει ο Νίκος Δημογιάννης.
Συμμετέχουν, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων διευρυμένη με Συμφωνικό Σύνολο, καθώς και φωνητικό Σύνολο.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και ουσιαστικά αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στις μουσικές δεκαετίες 1920 έως 1960, της Ελληνικής μουσικής.
Παράλληλα συνεχίζεται σε κεντρικά καταστήματα της πόλης, η προπώληση των εισιτηρίων για την μεγάλη συναυλία της Πατραϊκής Μαντολινάτας στο Αρχαίο Ωδείο, στην γενική τιμή των 15 ευρώ.
Οι ακροατές μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους για την μουσική συνάντηση της Κυριακής, από τα καταστήματα «Πολύεδρο» (Κανακάρη 147), «Musical» (Ρήγα Φεραίου 127), «Discover-Παπασωτηρίου» (Πατρέως 30) και «Οπτικά Φ. Καμίσης» (Κορίνθου 287), καθώς και από τα γραφεία της Μαντολινάτας (Μιαούλη 41, τηλ. 2610-275.571).


Η μελωδία και ο ρομαντισμός, θα φέρουν αντάμα συνθέτες και στιχουργούς, που το έργο τους αποτελεί ορόσημο στον πολισμό αυτού του τόπου, με τραγούδια αλησμόνητα, που φωτίζουν τις πλέον ευγενέστερες και «χρυσές» περιόδους της ελληνικής μουσικής.
Δημιουργίες αξεπέραστες, των Χατζηαποστόλου, Χαιρόπουλου, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ, Γούναρη, Μαρούδα, Μουζάκη, Σπάρτακου, Μωράκη, Πολυμέρη, Χατζιδάκι, Πλέσσα κ.ά , σε στίχους των Σακελλάριου, Γιαννακόπουλου, Πρετεντέρη, Οικονομίδη, Κοφινιώτη, Σοφού, Χαρώνη κ.ά. είναι σίγουρο ότι θα δονήσουν το Αρχαίο Ωδεί, αλλά και τις ψυχές των ακροατών!
Η Πατρινή λυρική καλλιτέχνιδα Νίνα Λοτσάρη, έχοντας δίπλα της ομάδα νέων Πατρινών ερμηνευτών και με την υποστήριξη όλων των μουσικών και χορωδιακών τμημάτων της Πατραϊκής Μαντολινάτας, θα ξεσηκώσει τον κόσμο, με τραγούδια, όπως:  
«Ήρθες αργά», «Η καρδιά μου πονεί για σας», «Στο Ζάππειο μια μέρα», «Το τραμ», «Ξύπνα αγάπη μου», «Η πρώτη μας νύχτα», «Γέλα αγάπα και τραγούδα» «Σου σφυρίζω», «Βίρα τις άγκυρες», «Εγώ θα σ’ αγαπώ», «Κάπου υπάρχει αγάπη μου», «Ζητάτε να σας πω», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Μόνο κοντά σου», «Θα ξανάρθεις», , «Μόνο κοντά σου», «Μένω σε κάποια γειτονιά» και τόσα άλλα…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

•    Νίκος  Δημογιάννης   
       
 Σπούδασε Πιάνο (Πτυχίο και Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Β΄ Βραβείο), παράλληλα με Ανώτερα Θεωρητικά ( Αρμονία - Αντίστιξη - Φούγκα και Σύνθεση με Α’ Βραβείο), στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και μετέπειτα στο Ωδείο “Φ. Νάκας”, «Ευρώπιο Ωδείο». Συμμετείχε σε σεμινάρια Πιάνου με καθηγητές τους : Andre Marchand,  Igor Tarasanski. Μαθήτευσε για δύο χρόνια  στον Valery  Sagaidatchny.

Συνθετικό έργο:  “Αντιφέγγισμα” (Κύκλος  Τραγουδιού για φωνή και πιάνο)“, ”7 Variations and Fugue on Waltz theme by N. Rota” (για πιάνο), “ΙΡΙΣ” (σε τέσσερα μέρη για ορχήστρα εγχόρδων), “Παραλλαγές και Φούγκα σ’ ένα θέμα του Γ. Παπαϊωάννου”
-Συμμετοχές σε φεστιβάλ σύνθεσης Παιδικού Τραγουδιού.
-Μουσική για την παράσταση  “Το Άγαλμα που κρύωνε”, η οποία  βασίστηκε στο ομώνυμο βραβευμένο έργο του Χρ. Μπουλώτη. (Για την ομάδα σύγχρονου χορού “X - ART”, και την Παιδική Σκηνή της Αιμιλίας Υψηλάντη)
-Μουσική για την παράσταση   ‘H  άσχημη αδελφή’ του Δ. Βικέλα (για την Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης – Θέατρο «Αγορά» )
-Μουσική για   Χοροθέατρο (“Τα Μάγια της Πεταλούδας”, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο  του  F. G. Lorca). (Θέατρο ΑΡΓΩ – Μεταξουργείο/ «Πολυχώρος Νέου Κόσμου».....
-Mουσική επιμέλεια στον «Oliver Twist» για τον Ελληνικό Σύλλογο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών)

Είναι Καλλιτεχνικός Δ\ντής και Ενορχηστρωτής των Mουσικών Σχημάτων της “Πατραϊκής Μαντολινάτας και Μικτής Χορωδίας”: Παιδική Χορωδία, (Α’ Βραβείο στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων 2008”), Προπαιδική, Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα  Νυκτών Εγχόρδων,  (διευρυμένη με συμφωνικό σύνολο).
 Έχει ενορχηστρώσει  έργα Ελλήνων συνθετών, μουσική από τον Ελληνικό και  ξένο Κινηματογράφο, κ.α.
Το 2006 εργάστηκε στην Καλλιτεχνική Δ\νση και οργανωτική επιτροπή του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Χορωδιακής μουσικής που έγινε στην Πάτρα υπό την αιγίδα της “Πάτρας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”, και οργανώθηκε από την  «Πατραϊκή Μαντολινάτα» και «Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας»
Συμμετείχε με τη Μικτή Χορωδία της “Πατραϊκής Μαντολινάτας” στην Α’ εκτέλεση του έργου “24 Ελληνικοί Χοροί” του Φ. Τσαλαχούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τη  Μεγάλη Χορωδία της “Στέγης  Ελληνικών Χορωδιών”.
Στα πλαίσια του θεσμού “International Music Festival for Youth – Eu Japan Fest” συμμετείχε με τη Παιδική χορωδία του 8ου Δημ. Σχολείου Πάτρας(στο οποίο εργάζεται ως Εκπ/κός Μουσικής) στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Περιοδείας της Kitami Jr. Jazz Band- Shiina Jazz Trio,  με πρώτη πόλη συνεργασίας την Πάτρα.
Έλαβε μέρος ως εκπαιδευτής στο  “European Project LLP Grundtvig Workshop” το 2010 και 2011.
Συνεργάστηκε με την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για την παράσταση «Χωρίς Στεφάνι» του Αλ. Παπαδιαμάντη( διδασκαλία  τραγουδιών της παράστασης).

Έχει συνεργαστεί με τις   ορχήστρες :  
-    “REGENSBURG” - Γερμανία -(Ιούλιος 2009),
-    “YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA BUXTEHUDE Γερμανίας”,  την οποία διεύθυνε κατά  την σύμπραξή της με τα Σχήματα της  “Πατραϊκής Μαντολινάτας”(Οκτώβριος 2009)
‘PUCHHEIMER  JUDEND KAMMER ORCHESTER’(Α΄ Πανευρωπαικό Βραβείο στη Βιέννη)
           -   Σύμπραξη με τη μεγάλη χορωδία   και ορχήστρα «SINGAKADEMIE NIEDERSACHEN» κατά την  παρουσίαση του  «CANTO GENERAL» του Μίκη Θεοδωράκη - P. Neruda στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο  του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δισκογραφία:
1)“Τα Μάγια της Πεταλούδας” (μουσική από  Χοροθέατρο, στο ομώνυμο έργο του F. G. Lorca). )
2)“Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού τα βραβευμένα…1996,1997,1998,1999,2004”  
3)“Τραγούδια από το 6ο και το 7ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού (2005 -2006)”


•    ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

    Η Νίνα Λοτσάρη γεννήθηκε στην Πάτρα. Αριστούχος του Ελληνικού Ωδείου στο κλασικό τραγούδι και την μελοδραματική. Έχει κάνει Masterclass στο τραγούδι στην Ακαδημία του Anovero και Musical theatre performer στο London’s Studio Center.

    Σπούδασε υποκριτική τέχνη στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, στο Θέατρο Αλλαγών. Παράλληλα σπουδάζει χορό και είναι διπλωματούχος στο Flamenco.

    Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και παραστάσεις με τους: Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Νότη Μαυρουδή, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Πάριο, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

    Έχει πρωταγωνιστήσει ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: “Απάχηδες των Αθηνών”, “Το Φιόρο του Λεβάντε”, “Το κορίτσι της Γειτονιάς”, “Γενικός Γραμματέας”, “Ο Βαφτιστικός”, “Χριστίνα”, στην όπερα “Μυστικός Γάμος”, “Θυμήσου εκείνα τα χρόνια”, στο ρόλο της Μ.Κοτοπούλη και το “Μικρόβιο του Έρωτα”.

    Επίσης στις μουσικές παραστάσεις: “Νύχτα ξανά”, “Ήρθες σαν όνειρο”, “Ίντριγκα” και στην “Μέδουσα” με τον Τάκη Ζαχαράτο. Στο musical “CHICAGO” και στην όπερα “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” του Θόδωρου Στάθη σε σκηνοθεσία Lee Breuer στον ομώνυμο ρόλο.

Από το 2006 έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και πρωταγωνιστεί σε παραστάσεις variette της Royal Ventus Entertainment: “JIZZ”, “COPA CABANA”, “Flush Royal”, “Vendetta the show”, “Orient Express”, “Επιχείρηση Λευκός Πύργος” και “MATA HARI”.  

Στην τηλεόραση ενσάρκωσε το ρόλο της Σείντα στο “Αρχιπέλαγος”.

Έχει πολλές συμμετοχές στην δισκογραφία: “Ορίζοντες” του Αλέξη Παπαδημητρίου, “Cafi de l’art” με τον Νότη Μαυρουδή, “Secrets of the Past” του Steve Wood σε συνεργασία με τους Μάριο Φραγκούλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλη Λιδάκη. “ Όταν συμβεί στα πέριξ live” από το Ηρώδειο, “Τραγούδια με ουσίες” και 2 προσωπικά άλμπουμ ( “Holiday”, “Όπου κι αν πάω, με πάει η καρδιά μου” σε μουσική Ν. Αντύπα).

Άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες: Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Μοιραία Σχέση”σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου.